Els campions catalans Oukhelfen i Ouboukir, principals figures del Cros de Granollers

També participarà la banyolina Esther Guerrero, campiona d'Espanya de 1.500 i 8000 metres en pista

Esports

Abdessamad Oukhelfen (Playas de Castellón)
Abdessamad Oukhelfen (Playas de Castellón) | Cursa dels Nassos

José Luis Rodríguez Beltrán

La 54a edició del Cros Internacional de Catalunya Ciutat de Granollers presenta un cartell de luxe. La cursa se celebrarà diumenge, amb totes les mesures de seguretat i higièniques per evitar la propagació de la Covid-19, amb un bon grapat d'atletes de primer ordre, entre aquests, els vigents campions catalans de camp a través Abdessamad Oukhelfen i Douae Ouboukir. A més, en categoria femenina hi haurà la banyolina Esther Guerrero, campiona d'Espanya en pista i que es posarà a prova en aquest terreny. 

Abdessamad Oukhelfen (Playas de Castellón), que també és campió estatal de 5.000 metres, es debatrà pel títol del cros granollerí, que estrenarà el calendari estatal de camp a través, contra altres atletes catalans, com són Ibrahim Chakir (Atletismo Numantino), bicampió d'El Tast de la Mitja i subcampió català de cros el 2018 i segon l'any passat a Granollers; Aaron de las Heras (Playas de Castellón), campió d'Europa sub-20 de 5.000 m el 2019; Omar Oughzhfi (Albacete), que el 2017 va ser tercer al cros granollerí; Marc Alcalà (Barça), Llorenç Sales (Montsià), Abdelaziz Merzougui (Calvià), a més de l’italià Radouane Amehdy, entre d'altres. 

En noies, un dels atractius és Douae Ouboukir (Sant Just), que el curs passat va ser campiona catalana de cros sense sabatilles. Tot i que mediàticament Esther Guerrero (New Balance) acaparà molta de l'atenció, sent campiona dels 800 i 1.500 metres en pista. També destaquen l'etíop Likina Amebaw, tercera del cros Janmeda Internacional, i la gal·lesa Jenny Spink, tercera l'any passat a Granollers; i la valenciana Rosalia Tarrega, quarta l'any passat. D'entre les catalanes, hi ha Míriam Ortiz (AA Catalunya), cinc vegades campiona de Catalunya dels 10 km en ruta; Montse Mas (FC Barcelona), entre d'altres.  

La matinal atlètica començarà a les 09.15 h, tot i que els plats forts seràn amb la prova sènior de 8.000 metres, donant quatre voltes al circuit, a les 12.15 h; i la masculina, de 10.000 metres, amb cinc voltes, a les 12.50 h.  

L’organització ha previst una sèrie de mesures per a garantir el compliment de la normativa sanitària. "Hi ha un protocol que aplicarem, que farà que tot sigui una gran bombolla. NO hi haurà la possibilitat que algú de fora pugui entrar. A banda de prendre la temperatura, neteja de mans i portar mascareta, la sortida es farà esglaonada per files d'entre 8 i 10 atletes, que farà que es cronometrin els temps dels atletes", admet el president del CA Granollers, Joan Cutrina, que confia que així no es faran aglomeracions a la sortida: "tenim una gran zona d'escalfament, que serà la part prèvia a la cursa". 

Edicions locals