La Federació Catalana de Futbol proposa reduir a la meitat totes les lligues

L'ens federatiu farà reunions fins aquest divendres i després decidirà una proposta definitiva

Esports

| CF Mollet UE

La Federació Catalana de Futbol ha proposat als clubs catalans reduir a la meitat totes les lligues d'àmbit català, de futbol i futbol sala. Ho va plantejar dilluns en una reunió amb una representació transversal de clubs catalans, per exposar-los la proposta de represa de les competicions oficials, previst a partir del cap de setmana del 9 i 10 de gener en futbol i del 16 i 17 de gener en futbol sala. La reunió va comptar amb el president de la federació, Joan Soteras, el secretari general, Oriol Camacho, i el director general, José Miguel Calle. 

El plantejament de l’FCF preveu la reducció a la meitat de totes les lligues, de tal manera que a la Primera i la Segona Catalana es disputarà la totalitat de la primera fase, en cada subgrup. L’ascens es decidirà en una eliminatòria d’anada i tornada entre els dos campions de cada subgrup, mentre que els descensos seran directes segons la classificació final per posicions. A la resta de categories, es jugarà la lliga regular a una volta de competició, mantenint en tots els casos les agrupacions actuals.

Pel que fa al calendari, en aquelles competicions ja iniciades es reprendrà la lliga a partir de la jornada en què es va quedar aturada. La resta de grups donaran el tret de sortida al campionat amb la disputa de la primera jornada. Tanmateix, la proposta traslladada a les entitats habilita fins a tres dates per la recuperació de partits, distribuïdes al llarg dels mesos de febrer, març i abril. Per la seva banda, les últimes categories del futbol femení i base viuran la seva arrencada els dies 16 i 17 de gener.

Pel futbol sala català, la proposta de l’FCF recull que totes elles es reprenguin a partir del cap de setmana del 16 i 17 de gener, amb l’adaptació del calendari a les noves dates per a les competicions ja iniciades, així com l’arrencada de les lligues no començades. Alhora, es reestructurarà la competició a una única volta, i s’establiran quatre finestres per a la recuperació de partits suspesos.

La Federació Catalana de Futbol continuarà en els pròxims dies la ronda de contactes amb els clubs de futbol i futbol sala d’arreu del territori, amb noves reunions informatives per delegacions fins aquest divendres. En aquestes trobades se seguiran recollint les aportacions i propostes dels membres dels clubs, que serviran per acabar de perfilar el document final per al retorn a les competicions.

Retorn del 50% del Portal del Federat

En la reunió, a la vegada, el president de l’FCF, Joan Soteras, ha anunciat als representants dels clubs que, al llarg del transcurs de la temporada, es retornarà el 50% de l’import de la quota del Portal del Federat a tots els federats i federades amb la llicència en actiu. Aquesta mesura s’aplicarà en compensació pel tram de campionat que no s’ha pogut disputar, a conseqüència de les restriccions per la Covid-19. 

Edicions locals