Joan Soto, de Parets, i l'Adis, de Granollers, Premis Inclusius de l'Esport Català 2020

Els premis, que impulsa el paretà Sergi Mingote, compten amb el suport de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física

Esports

Joan Soto, de Parets, i l'Adis, de Granollers, Premis Inclusius de l'Esport Català 2020
Joan Soto, de Parets, i l'Adis, de Granollers, Premis Inclusius de l'Esport Català 2020 | Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, i el president d’Onat Foundation i paretà Sergi Mingote han fet públic el nom de les entitats i esportistes que rebran una de les 11 beques en el marc de la segona edició dels Premis Inclusius de l'Esport Català. El lliurament dels guardons tindrà lloc el proper dimarts 1 de desembre al Palau de Pedralbes de Barcelona.

La segona edició dels Premis Inclusius de l'Esport Català ha comptat amb 30 candidatures, de les quals el jurat ha triat 11 entitats. Dues d'elles, són vallesanes amb Joan Soto, projecte ‘On jo no hi veig, puja el meu cor’, de Parets; i l'Associació de Dones Immigrants Subsaharianes (ADIS), de Granollers, amb la col3laboració de l'AE Ramassà per crear un equip femení de futbol. La resta de premiats són la Federació Catalana d'Esports per a Cecs, l'Associació APRENEM (Barcelona), B-Swim (Mataró), l'Equip de Tecnificació i Formació en Esports de Muntanya (ETFEM) (Navès, Lleida), laSincro Gestió (Sant Cugat del Vallès), l'Associació Esportiva Pibody (Lleida), el Mahamadou Dambelleh (Club Natació Castellfollit), l'Institut Josep Mestres i Busquets (Viladecans) i la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Física. 

En un acte celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i Onat Foundation han signat el protocol de col·laboració entre les dues parts per a l’organització conjunta dels Premis, uns guardons en forma de beques econòmiques que volen fomentar i donar suport a la pràctica de l'esport inclusiu per part de persones, associacions i empreses compromeses amb aquest àmbit esportiu.

“Fer esport inclusiu de veritat és possible”, ha dit Gerard Figueras, per qui aquestes beques “sorgides de la unió entre el món públic i el privat, il·lustren la feina de moltes entitats i tornaran a fer feliços a molts esportistes amb discapacitat". Per la seva banda, Sergi Mingote ha explicat que el protocol de col·laboració signat avui “dóna continuïtat a uns Premis que existeixen gràcies a l’aposta del teixit industrial del país, al costat de la col·laboració públic i privada”. El paretà Mingote ha afegit que “l’esport és l’àmbit de la societat amb major potencial d’inclusió” i ha subratllat que la primera edició dels guardons “ens va mostrar que hi ha molta gent que lluita perquè tots i totes siguem iguals”.

Aquest suport es materialitza mitjançant la concessió de beques destinades a finançar material, esdeveniments, reptes, projectes i instal·lacions de caràcter esportiu. D’aquesta manera, es contribueix a incrementar el nombre d'esportistes amb capacitats diferents i fomentar el teixit social i empresarial que promou activitats solidàries i inclusives al voltant de l'esport. En la signatura de l’acord d’avui també hi han estat presents els patrons d’Onat Foundation Francesc Colomé i Francesc Relats, així com Mercè Bruguet, directora d’Onat Foundation.

Edicions locals