Tres jornades de portes obertes de l'Escola de Ciclisme de les Franqueses

S'ha construït un "Pump Track", un circuit per a bicicletes amb salts i ressalts que permet la pràctica de la BMX, i un minicircuit per a BTT

Esports

Tres jornades de portes obertes de l'Escola de Ciclisme de les Franqueses
Tres jornades de portes obertes de l'Escola de Ciclisme de les Franqueses | Ajuntament de les Franqueses

La futura Escola de Ciclisme de les Franqueses s'estrenarà el darrer cap de setmana de novembre amb una jornada de portes obertes a les instal·lacions que s'estan adequant al polígon industrial del Pla de Llerona, entre els carrers d'Holanda, de Suècia i d'Alemanya. Els dies 28 de novembre i 5 i 12 de desembre, aquest solar de 1.600 metres quadrats s'estrenarà amb la posada en marxa de les primeres instal·lacions de l'escola durant el matí, a partir de les 10 h. Aquestes jornades estaran subjectes a la situació sanitària i la normativa vigent. 

Durant la jornada es duran a terme activitats adaptades a les edats i al nivell dels participants amb sessions de jocs, d'habilitats, de tècnica, tallers i campus per a ciclistes o futurs ciclistes a partir de 4 anys.

El Patronat Municipal d'Esports, amb la col·laboració de la Unió Ciclista les Franqueses, està treballant per tenir l'Escola Municipal de Ciclisme a principis de 2021. De moment, s'ha construït un "Pump Track", un circuit per a bicicletes amb salts i ressalts que permet la pràctica de la BMX, i un minicircuit per a BTT que s'estrenaran durant la jornada portes obertes.

La futura Escola Municipal de Ciclisme està pensada per a infants i joves d'entre 3 i 18 anys. Els tràmits administratius es realitzaren a l'oficina del Patronat Municipal d'Esports i la part esportiva anirà a càrrec de la Unió Ciclista les Franqueses, amb tècnics especialistes en aquesta disciplina. En un futur està previst crear també la secció de bicicleta de carretera amb la construcció d'un circuit adient a aquesta modalitat.

La construcció del "Pump Track" i del mini circuit per a BTT només és la primera fase del projecte d'ús esportiu d'aquesta parcel·la. En un futur hi ha prevista la creació d'un circuit de terra i d'un altre de carretera, d'un circuit MTB-CX i una pista d'atletisme.

Edicions locals