Rita Aguyé, del CE Llerona, fitxa per una universitat dels Estats Units

La juvenil signa el contracte amb la Universitat de Cumberlands, a Kentucky, per continuar els estudis i el futbol

Esports

Rita Aguyé signant el contracte amb la universitat dels Estats Units
Rita Aguyé signant el contracte amb la universitat dels Estats Units

José Luis Rodríguez Beltrán

Rita Aguyé, de 17 anys i jugadora juvenil del CE Llerona, ha complert un dels seus somnis després de fitxar per la Universitat de Cumberlands, de l'estat de Kentucky dels Estats Units, fa unes setmanes. La vallesana podrà cursar els estudis de química i biologia molecular, a més de seguir jugant a futbol en un dels equips més competitius de les lligues universitàries de futbol. 

La nova aventura d'Aguyé començarà el pròxim curs i ha estat seleccionada després d'un llarg procés que va començar fa dos cursos quan va tornar d'una estada col·legial a Indiana, quan cursava 4t d'ESO, i que també va compaginar amb la seva passió del futbol guanyant la copa de futbol de l'estat. "En tornar em vaig posar en contacte amb una agència i vam començar el procés per intentar ser universitària als Estats Units, compaginant el futbol. Vaig haver d'enviar vídeos jugant a futbol i parlar amb entrenadors, a banda del meu historial acadèmic i, finalment, va haver-hi tres universitats que em van fer una oferta", explica la jugadora del Llerona, que es va decidir per la de Cumberlands: "m'agrada la universitat i és molt bona jugant a futbol, amb un alt nivell de joc i, a més, podia estudiar el que volia amb una beca que pràcticament em cobreix gran part de les despeses". 

Rita Aguyé, veïna de l'Ametlla del Vallès, juga a futbol al Llerona des dels 6 anys i destaca com a central esquerra. Abans de marxar als Estats Units, la vallesana té com a objectiu fer una bona temporada amb el seu equip, que enguany milita en la màxima categoria catalana. "Sempre he estat a Llerona i sempre serè d'aquest equip, que m'han ensenyat uns valors per ser persona i una manera d'entendre el futbol", admet la jugadora, que confia completar una exitosa carrera esportiva als Estats Units, practicant la seva passió, completant els estudis, per a després, si pot ser, tornar a fer les maletes per seguir el seu camí fins al Japó, el seu altre gran somni. 

 

Edicions locals