La reforma completa del parc de Bombers haurà d'esperar a l'any que ve

Interior admet que l'equipament necessita una actuació 'urgent i ràpida', però no preveu acabar els treballs fins la legislatura que ve

Societat

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha admès aquest dijous a Granollers que la situació actual del parc de Bombers –amb falta d’espai i forats a la coberta, entre d’altres– “no és acceptable”, i que la infraestructura “necessita una actuació ràpida i urgent” per sortir del pas. Així ho ha manifestat en la reunió que ha mantingut aquesta tarda amb l’alcalde, Josep Mayoral; el regidor de Seguretat, Rudy Benza; i els responsables de la Policia Local, Lluís Colomer; de Mossos de l’ABP de Granollers, Joan Coll; i de la Regió Policia Metropolitana Nord, Sergi Pla.

En la trobada s’ha abordat, entre d’altres, la precarietat del parc de Bombers, amb les obres d’ampliació i reforma aturades des del mes de juny després que dues empreses constructores renunciessin a tirar endavant els treballs. De fet, els mateixos bombers han denunciat en diverses ocasions “risc imminent” per la precarietat de la instal·lació, i la UGT ha denunciat el cas a Inspecció de Treball.

Sàmper s’ha compromès a traslladar al Govern la necessitat de condicionar el parc amb les actuacions d’urgència que resolguin els problemes més greus, com les filtracions d’aigua quan plou, però ha avançat que no serà fins la legislatura vinent –amb el govern que surti de les eleccions del 14 de febrer– que es completi la reforma perquè “Granollers acabi tenint el parc de Bombers que necessita”. “Ho deixarem tot preparat perquè la legislatura que ve es puguin acabar les obres”, deia.

D’altra banda, en la reunió també s’ha tractat la coordinació dels Mossos d’Esquadra amb la Policia Local i s’han abordat les dinàmiques de treball dels cossos de seguretat. També s’ha parlat de les ocupacions delinqüencials d’habitatges –“que no s’han de confondre amb les de caràcter social”– i de la multireincidència en els delictes lleus, que es produeixen quan s’acumulen cinc robatoris amb intimidació o set furts en un període de sis mesos. “Veure que un delinqüent entra per una porta i surt per l’altra genera una gran sensació d’inseguretat”, admetia Sàmper.

Neguit pel mercat del dijous

Finalment, l’Ajuntament, la Policia i el Departament d’Interior també han intercanviat opinions sobre les restriccions decretades arran de la Covid-19. Una de les preocupacions que Mayoral ha traslladat al conseller feia referència al decret que ha de regular l’organització dels mercats ambulants, que preveu una reducció al 30% de l’aforament.

Mayoral ha insistit que el mercat ambulant de Granollers no es pot tancar i perimetrar per garantir una reducció de l’aforament, ja que se celebra en carrers i places on viuen els veïns i passen moltes altres coses a part del mateix mercat. Sàmper ha reconegut la importància del mercat de Granollers i s’ha compromès a donar resposta per escrit els pròxims dies sobre les condicions sanitàries que ha de complir aquesta activitat.

Edicions locals