Noves restriccions per 'evitar un confinament total'

Seran vigents des de la nit del dijous a divendres i, com a mínim, durant 15 dies

Societat, Economia

Noves restriccions per 'evitar un confinament total'
Noves restriccions per 'evitar un confinament total'

La Generalitat aplicarà, a partir de la nit del dijous a divendres i, com a mínim, durant 15 dies, un nou paquet de mesures restrictives que pretenen "evitar el confinament total les properes setmanes", ha explicat el vicepresident i president en funcions, Pere Aragonès.

"Les persones som vectors de transmissió del virus", ha recordat la consellera de Salut, Alba Vergés, qui, com també ha fet la portaveu Meritxell Budó, ha instat a la corresponsabilitat de la ciutadania per aturar el creixement de casos.

En aquest sentit, la Generalitat demana reduir al màxim la mobilitat, les interaccions socials i promoure al màxim el teletreball. De fet, s'insta a les empreses i universitats a fer activitat no presencial, així com es manté la limitació de trobada d'un màxim de 6 persones. "Cal un esforç extra per trencar aquest perillós creixement de casos de Covid. Som un equip", ha dit Vergés. La Generalitat assegura que les mesures plantejades "són doloroses però necessàries".

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha insistit en el canvi de paradigma dels desplaçaments i ha demanat limitar la relació social a la bombolla de convivència.

Així, a partir de divendres la Generalitat decretarà el tancament de bars i restaurants que no podran servir ni a l'interior ni a les terrasses, i només podran treballar per servir menjar per emportar o a domicili.

La limitació dels comerços amb un aforament del 30%. Els espais comuns dels centres comercials romandran tancats i les grans superfícies hauran de disposar de controls d'accés.

En el món de la cultura, la limitació a teatres, cinemes i concerts serà del 50% de l'aforament –a Granollers i entorn ja era del 70% en el marc de les mesures addicionals que s'hi havien implantat des de l'agost–.

Pel que fa als esports, s'ajornen també 15 dies les competicions –excepte les estatals i internacionals–, tot i que es permeten els entrenaments. Els gimnasos també podran obrir però amb un aforament limitat al 50%.

Se suspèn l'obertura al públic de sales de jocs i bingos.

La resolució del Procicat, que es publicarà dijous, s'haurà de ratificar per una resolució judicial.

Edicions locals