Neix Salvem Corró d'Amunt, una plataforma contrària al creixement urbanístic

El ple va donar llum verda, l'any passat, a la urbanització de l'anomenat sector C, on s'hi construiran 31 habitatges

Societat

Neix Salvem Corró d'Amunt, una plataforma contrària al creixement urbanístic
Neix Salvem Corró d'Amunt, una plataforma contrària al creixement urbanístic

Un grup de veïns de Corró d’Amunt ha constituït aquest octubre la plataforma Salvem Corró d’Amunt amb l’objectiu de preservar l’entorn rural, pagès i forestal que caracteritza aquest poble de les Franqueses davant la futura urbanització de l’anomenat sector C.

La plataforma considera que l’entorn de Corró d’Amunt està “en perill” per la construcció de cases unifamiliars i pisos amb dues alçades al bell mig del poble que “transformarà el poble en un nucli poblacional com Corró d’Avall” i que comportarà, entre d’altres, “doblar la població del nucli”.

El ple municipal va donar llum verda el setembre de l'any passat al desenvolupament urbanístic d'aquest sector, que afectarà 2,1 hectàrees entre el camí de Can Suquet, la carretera BV-5151 i les Antigues Escoles. La previsió és que hi hagi una quinzena de parcel·les per a habitatges unifamiliars i dues parcel·les per a edificis plurifamiliars i usos compatibles, com per exemple, petits comerços. En total es preveu la construcció de 31 habitatges, dels quals 14 han de ser de protecció oficial.

“Fins ara, Corró d’Amunt ha quedat al marge de la voracitat constructiva que ha desfigurat bona part de l’entorn comarcal i, juntament amb Samalús i Marata, al peu del parc natural del Montseny, conformem una excepcionalitat paisatgística i territorial al voltant de l’eix de la riera de Carbonell que en fa evident la singularitat i reclama la seva salvaguarda i preservació”, asseguren.

El grup recorda que Corró d’Amunt és un dels darrers conjunts paisatgístics del patrimoni agroforestal de la plana del Vallès i aposta per un desenvolupament social, ambiental i paisatgístic d’acord amb el que representa la vall del Carbonell, “un corredor natural, agrícola i forestal”. Per recollir adhesions, la plataforma ha publicat un manifest que insta a “reaccionar amb responsabilitat cívica davant l’amenaça d’un nou projecte urbanístic”.

El logo, de Jordi Pagès

La imatge que identifica Salvem Corró d’Amunt és obra de l’artista Jordi Pagès, que entre els anys 70 i 90 del segle passat va triar Corró d’Amunt com a lloc per viure i amb què se sent vinculat. En aquesta ocasió, en tractar-se d’un logo sota la llegenda Salvem Corró d’Amunt, l’artista ha optat per una sòbria pinzellada gruixuda de color verd que deixa obert un cercle.

Edicions locals