El CF Les Franqueses, afectat amb 18 positius per coronavirus al primer equip

El partit del cap de setmana contra el Júpiter es va suspendre

Esports

Una imatge del partit de la primera jornada
Una imatge del partit de la primera jornada | CF Les Franqueses / Sancho

El CF Les Franqueses s'ha vist afectat pel coronavirus amb 18 positius en la plantilla del primer equip. Actualment, hi ha 16 jugadors i dues persones del cos tècnic que les PCR han donat positiu, tot i que la resta de la plantilla també està confinada. L'equip, que enguany compleix una temporada històrica a la Primera Catalana, ja no va disputar la segona jornada al camp del Júpiter el cap de setmana. 

El primer avís va arribar dilluns passat quan un jugador va alertar d'un positiu d'un company d'un familiar. El club va seguir el protocol establert i aquest jugador no va anar-hi a entrenar. Dimecres, un segon avís d'un altre jugador i a partir d'aquí, els positius van arribar en comptagotes.

"Hi ha jugadors que tenen símptomes lleus i d'altres ho estan passant molt pitjor. Ara per ara, tots estan confinats a casa. I els que no el tenen, també", admet el tècnic Manolo Parralo, que adverteix que el club ha complert amb tots els protocols: "seguim directrius de l'Ajuntament i federació. Nosaltres no tenim la sort que ens puguin fer PCR cada dos dies. Amb les nostres eines fem el que podem, però ara estan afectats els jugadors, que s'han de quedar confinats i no poden anar a treballar". 

Parralo admet que una de les vies de contagi podria haver estat el partit de la primera jornada contra el Sant Cugat, però el conjunt del Vallès Occidental no ha avisat de cap positiu i el cap de setmana va disputar la segona jornada amb victòria contra la Unificació Llefià, per 4 a 0. "Tot l'equip titular del partit està contagiat i un dels membres del cos tècnic que va quedar amb tres jugadors, també. Tot i que podria haver estat per una altra via, no ho sabem. És una tasca complicada dels rastrejadors", exclama el tècnic, que admet no saber quan tornaran a competir: "la setmana passada vam acabar sense entrenaments i aquesta no fem cap. Estem tots confinats. Ens vam decretar un confinament preventiu i tot i això tenim 18 casos positius". 

El CF Les Franqueses aquest cap de setmana tampoc jugarà la tercera jornada a casa contra la Unificació Llefià. "Primer és la salut i després l'esport", diu Parralo, que es mostra crític amb la competició: "si no tenim mitjans, millor no jugar. És molt complicat fer esport veient com està la situació actual. Hem seguit totes les directrius i tot i això, ens hem contagiat". En aquest sentit, el president del club, Enric Birosta, admet que la prioritat del club "és la salut i no pensem en la tornada futbolística. Primer s'han de posar bé els nois". 

 

 

 

 

Edicions locals