Retirada la maquinària d'una empresa que excedia el soroll permès a Can Macià

Veïns de la zona es van organitzar en una plataforma per denunciar les molèsties que causava l'activitat de l'empresa

Societat

Només la via del tren separa les fàbriques del polígon dels habitatges I Foto: Prou Soroll a Can Macià
Només la via del tren separa les fàbriques del polígon dels habitatges I Foto: Prou Soroll a Can Macià

L'empresa Siber Ventilación, dedicada a la fabricació de sistemes de ventilació al polígon Congost de Corró d'Avall, ha retirat la maquinària que generava forts sorolls i molèsties als veïns. La retirada s'ha produït després que una sonometria practicada al juliol a prop de l'empresa revelés que la seva activitat superava els límits legals permesos en contaminació acústica.

El mes de maig passat, després de molts mesos d'aguantar molèsties, veïns de Can Macià i de la carretera de Ribes van constituir la plataforma Prou Soroll a Can Macià per mirar de combatre l'excés de soroll que generava la fàbrica. Els veïns denunciaven que el soroll que sentien era massa fort “no només per a una zona urbana, sinó també per a un polígon”.

Segons les seves mesures, els pics de contaminació acústica podien arribar a l’interior de les cases a 90 decibels durant el dia i a 60 a la nit, quan el soroll era menys estrident però més continuat. Per això van demanar més controls a l’Ajuntament amb l’objectiu que l’empresa rebaixés els nivells de soroll o instal·lés algun tipus de protecció perquè la seva activitat deixés de ser tan molesta.

Arran de les peticions dels veïns, l'Ajuntament va encarregar a l'estiu uns mesuraments a una empresa especialitzada, que van evidenciar que els decibels superaven els valors màxims recomanats i que permet la normativa. Davant d'això, es va sol·licitar a l'empresa que trobés la manera de reduir aquest impacte, que s'ha resolt ara amb la retirada d'una màquina que feien servir per tallar els sobrants de plàstic dels conductes.

Els veïns, satisfets

Des de la plataforma Prou Soroll a Can Macià s'han mostrat satisfets per la resolució del cas i agraeixen la mediació que ha fet el consistori. "L'empresa va ser molt receptiva a les demandes de l'Ajuntament i en poc temps ja havia retirat la màquina que feia més soroll", asseguren els veïns, que ara ja no tenen molèsties.

Edicions locals