El judici per la presumpta violació en una discoteca de Granollers seguirà el 30 d'octubre

Les primeres sessionsde la vista deixen clars els relats oposats dels dos acusats i la denunciant

Societat

El judici per la presumpta violació a la discoteca seguirà el 30 d'octubre
El judici per la presumpta violació a la discoteca seguirà el 30 d'octubre

El judici a dos joves de la Garriga per haver violat, presumptament, una noia de 18 anys en un lavabo de la discoteca 2046 del polígon Jordi Camp l’abril de 2017 es reprendrà el 30 d’octubre, després de dues sessions a l’Audiència de Barcelona. En la primera jornada del judici, dimarts de la setmana passada, els dos acusats van respondre a les preguntes de la fiscalia, però no a les de l’acusació particular. Tots dos van fer un relat oposat a la versió de la noia, i van explicar que les relacions havien estat consentides i que havia estat ella qui havia portat la iniciativa en tot moment.

El mateix dia van declarar mitja dotzena d’amics de la noia, que van avalar la seva versió i van explicar com l'havien trobat plorant als lavabos, en estat de xoc, mentre repetia que l'havien violada. També va fer-ho el vigilant de seguretat de la discoteca i diversos testimonis que no coneixien de res cap de les persones implicades, entre els quals una responsable de la discoteca, que va defensar l’actuació del local per atendre la noia.

En la segona sessió del judici, divendres, es va llegir la declaració de la propietària de la discoteca. També van declarar una parella de testimonis que coneixien els acusats i els Mossos que van intervenir en el cas la nit dels fets, que van afirmar no haver trobat cap testimoni directe de la presumpta violació i que la noia no els va aclarir en aquell moment si la relació havia estat voluntària o no.

En la mateixa vista també van intervenir dos forenses que havien visitat la noia mesos després i havien de fer-ho els pèrits, tot i que l’absència del metge que va atendre la noia a l’Hospital la mateixa nit va comportar la suspensió del judici fins al 30 d’octubre. Tant la fiscalia com l’acusació particular i les defenses van considerar molt rellevant la seva declaració, motiu pel qual van de-manar l’ajornament de la vista.

Els dos acusats s’enfronten a una pena de presó de set anys per un delicte d’abús sexual amb penetració amb l’agreujant de gènere, tot i que l'acusació particular eleva la petició a 15 anys de presó per a cadascun en considerar que es tracta d'una agressió sexual.

Edicions locals