Corchado: 'Colomé utilitza la comunicació de l'Ajuntament de manera interessada i partidista'

El PSC explica la seva visió del trencament del pacte de govern a les Franqueses

Política

Els cinc regidors del PSC de les Franqueses, aquest dijous
Els cinc regidors del PSC de les Franqueses, aquest dijous

El grup municipal del PSC ha explicat aquest dijous, en roda de premsa, la seva visió del trencament "unilateral" de l'equip de govern per part de l'alcalde, Francesc Colomé, i de Junts per les Franqueses (JxLF). Acompanyat de tots els regidors del grup, Juan Antonio Corchado ha explicat que el trencament del pacte va ser "unilateral" per part de Junts, i que el desencadenant va ser la "presentació" del Pla d'Actuació Municipal (PAM), i no les accions acordades en el pla, "que recullen el 70% del programa electoral del PSC" i "amb les quals els dos partits estàvem 100% d'acord". 

Així, segons els socialistes, el punt que va generar més discrepàncies va ser la manera d'exposar aquest pla a la ciutadania: a través d'una edició especial del butlletí 5.1 i amb un acte de presentació als mitjans de comunicació. Segons expliquen, "els regidors del PSC no vam tenir l'opció de consensuar ni el contingut de la revista ni l'acte de presentació del PAM"; "vam veure l'edició de la revista quan ja estava a impremta i vam rebre els discursos ja preparats per a la presentació a la premsa", diuen.

Davant d'això, el PSC va demanar ajornar quinze dies la distribució de la revista i la presentació del PAM per consensuar-la entre els dos partits, però "Colomé no va accedir en cap moment ni va mostrar voluntat de diàleg amb nosaltres". "No vam voler validar una presentació imposada i clarament partidista que posava per davant els interessos electorals de Junts en comptes del consens imprescindible que ha de caracteritzar un govern de coalició".

I afegeixen: "El contingut dels discursos de presentació no eren el reflex de la realitat de les actuacions del PAM ni contemplaven les accions de les àrees liderades pel PSC; eren discursos buits on només es destacaven les accions de les àrees de Junts". Per això, Corchado insisteix que "Colomé ha posat per davant de la suma i de la bona entesa la utilització personal, partidista i interessada de l'àrea de comunicació de l'Ajuntament i altres recursos".

Finalment, Corchado també explica que pocs dies abans del trencament del pacte Colomé va dinar amb la consellera de la presidència, Meritxell Budó, i insinua que l'estratègia de futur de Junts per Catalunya pot tenir-hi alguna cosa a veure. 

El PSC explica que a partir d'ara passa a ser el principal partit de l'oposició i que mirarà d'acordar amb la resta de partits canvis en la manera de funcionar de l'Ajuntament. "Des de l'oposició denunciarem les irregularitats en la gestió del consistori realitzada per Junts per les Franqueses", conclouen.

Edicions locals