L'Hospital té una tendència lleugerament a l'alça d'ingressats per la Covid-19

Aquest dimecres hi ha 38 casos positius, 7 més que la setmana passada, i s'han produït 3 defuncions

Societat

| Hospital de Granollers

"Tenim una tendència relativament pausada de creixent d'ingressats per la Covid-19, però cal contribuir a la contenció". Així descriu la directora mèdica de l'Hospital General de Granollers, Mònica Botta, l'actual situació del centre davant la pandèmia. La Fundació Privada Hospital Asil ha actualitzat avui les dades de casos positius de coronavirus ingressats, que aquest dimecres són 38, 7 més que ara fa una setmana.

De fet, en les darreres setmanes el nombre de casos s'havia estabilitzat al voltant de la trentena i, aquesta última –coincidint amb un increment del risc de contagi a Granollers i entorn–, els ingressats han augmentat lleugerament.

A la darrera setmana, el centre sanitari també ha hagut de lamentar 3 defuncions per Covid –ja en són 7 en els darrers 15 dies–, que s'inclouen a les acumulades de 126 des de l'inici de la pandèmia.

En el vessant més positiu, Botta explica que els professionals sanitaris tenen ara més coneixements de la malaltia, la qual cosa permet millors tractaments que a la primavera. Així, l'Hospital acumula 699 pacients donats d'alta, 17 dels quals la darrera setmana, i 34 en la darrera quinzena.

La doctora Botta recorda que a l'abril l'Hospital va arribar a tractar 300 pacients Covid i va arribar a tenir 60 places d'UCI, mentre que ara n'hi ha una trentena i d'aquests, una desena a la Unitat de Cures Intensives. Així, la directora mèdica destaca "com es nota tota la feina de l'atenció primària" i demana "prudència" i que "la ciutadania contribueixi a contenir el coronavirus", tot sent "rigorosos" amb les distàncies físiques, les reunions de menys de 6 persones i la higiene de mans.

De fet, la responsable del centre sanitari assegura que alguns malalts ingressats vénen del mateix cercle familiar i d'amistats. Botta insisteix en "la pressió que hi ha al sistema sanitari, amb pacients Covid i d'altres malalties", per la qual cosa agraeix el compromís als professionals de l'Hospital, així com demana a la ciutadania que ajudi a reduir aquesta pressió.

Edicions locals