L'Ateneu Popular La Tintorera, obert i amb activitats

La inauguració del local va tenir lloc dijous amb l'obertura d'una mostra sobre el mateix ateneu

Cultura, Societat

Els impulsors de la ILP per protegir el Montseny van fer-hi una xerrada diumenge I Foto: Xavier Solanas
Els impulsors de la ILP per protegir el Montseny van fer-hi una xerrada diumenge I Foto: Xavier Solanas

L'Ateneu Popular La Tintorera, de les Franqueses, va reobrir les portes el cap de setmana després d'uns mesos a mig gas i amb activitats virtuals. L'estrena oficial del local coincideix amb l'activació d'un programa d'actes estables, que van arrencar dijous amb una exposició i van seguir amb una sessió musical, un cinefòrum i una xerrada a càrrec de la comissió promotora de l'ILP de protecció del Montseny.

Els actes continuen aquest cap de setmana. Aquest dijous, a les 19.30 h, hi ha la presentació del llibre Cavalcarem tota la nit, de Carlota Gurt, guanyadora de la darrera edició del Premi Mercè Rodoreda. “Són uns contes amb dosis tonificants d’humor i de mala bava, que desperten somriures, però també desassossec”, apunta el programa. La sessió comptarà amb la presència de l’autora, que signarà llibres.

Divendres (20.30 h) actuarà el grup Aspriu, un duet vallesà format per Sergi Ambròs (veus) i Jaume Giménez (guitarra, veus i samplers), que presentarà el seu segon treball, Vent en popa, un recull de 13 poemes musicats inspirats en el Mediterrani, en la seva gent i en les emocions que les desperta. La música, amb guitarra i veu rockeres, és d’Aspriu, amb un poemari escollit minuciosament extret dels poetes catalans.

Finalment, diumenge 27 (12 h) tindrà lloc una nova sessió de Vermutejant, amb la presentació del documental L’altra vida, una xerrada per posar-se en la pell d’una persona migrant.

Accés restringit

L’accés a aquestes activitats queda restringit als socis de l’ateneu a causa de les mesures de seguretat per evitar la propagació del virus. Qui vulgui participar-hi pot adquirir l’entrada gratuïta a través del web latintorera.cat. En cas que el portador de l’entrada no sigui soci o sòcia, podrà fer-se’n abans d’accedir al local. A més, també és possible participar en les activitats –xerrades, cinefòrum, etc.– mitjançant videoconferència i a través del web de l’ateneu.

Edicions locals