L'Hospital manté estable el número d'ingressats positius de Covid-19

En la darrera setmana s'hi han produït dues defuncions i s'ha donat d'alta 13 pacients

Societat

De moment, calma tensa a l'Hospital de Granollers. Tot i que la Generalitat ha prorrogat les mesures addicionals a Granollers, les Franqueses i Canovelles per mirar de reduir més el risc de contagi de la Covid-19, el centre sanitari de referència manté des de fa setmanes un nombre similar de pacients ingressats que han donat positiu de coronavirus, a través d'una prova PCR.

Les darreres dades facilitades per la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, actualitzades avui, xifren en 29 els positius ingressats, dos més que fa tot just una setmana, tres més que fa 15 dies i els mateixos que fa tres setmanes.

L'Hospital té unes altes acumulades de 665, 13 pacients més respecte a la setmana anterior, tot i que en aquests darrers 7 dies també ha hagut de lamentar 2 morts més per Covid-19 –la setmana anterior n'eren 6–, de manera que acumula 119 defuncions des de l'inici de la pandèmia al març.

Pel que fa a les dades de veïns de Granollers ingressats, que facilita la Generalitat, dimarts n'hi havia 12, dels quals 1 a l'UCI.

L'Hospital està encara en fase 1 del pla de contingència preparat per fer front a la pandèmia i que té 5 nivells.

Encara per sobre del 200

El risc de rebrot era dimarts, segons l'Ajuntament de Granollers, de 221,63, lleugerament per sota que la setmana anterior però encara alt –Salut considera molt alt el risc si supera el 200–. La mitjana de la darrera setmana calculada per Salut, del 13 al 19 de setembre, és de 209,47 –l'anterior era de 271,06–. També ha millorat la taxa de reproducció (rt), que ha passat d'1,15 a 0,93. 

Edicions locals