Important crescuda del Congost per una forta tempesta

A la Garriga s'han registrat més de 100 litres per metre quadrat en poc més d'una hora

Societat

El gual de Cal Forcaire, tallat al trànsit
El gual de Cal Forcaire, tallat al trànsit

Una forta tempesta caiguda aquesta tarda de dimarts a la Garriga ha deixat 101 litres per metre quadrat en poc més d'una hora. La forta patacada, que en alguns moments ha arribat a una intensitat de 339 litres per metre quadrat, ha anat acompanyada de calamarsa i també ha registrat cops de vent superiors als 60 km/h. 

L’Ajuntament ha activat el pla local d’emergències per inundacions, ja que molts carrers, garatges i baixos han quedat negats per l'aigua. Entre les 16.30 i les 17.30 h els Bombers han registrat 144 avisos per problemes provocats per l’aigua, 92 dels quals des de la Garriga.

La carretera C-17 ha quedat tallada durant una estona, fins que a les 17.40 s'ha reobert la via a la circulació. Poc abans de les 18 h encara es mantenia un carril tallat en sentit sud i 4,5 km de congestió, mentre que en sentit Vic hi havia 2,5 km de retencions.

A les Franqueses, la Policia Local ha tallat el gual de Cal Forcaire pel creixement sobtat del Congost.

La circulació de trens entre les Franqueses i la Garriga també ha quedat interrompuda, ja que la tempesta ha afectat les instal·lacions de la infraestructura. Renfe ha organitzat un servei alternatiu per carretera. A la resta de trams de la línia hi ha afectacions de 60 minuts.

Edicions locals