Desarticulat un grup criminal dedicat al transport internacional de marihuana

Havien creat empreses de distribució de fruites per amagar la marihuana entre la mercaderia i distribuir-la arreu d'Europa

Societat

Desarticulat un grup criminal dedicat al transport internacional de marihuana
Desarticulat un grup criminal dedicat al transport internacional de marihuana

Agents de la Guàrdia Civil i dels Mossos d'Esquadra van detenir, l'1 de setembre, els set integrants d'un grup criminal dedicat al transport internacional de marihuana, tots ells de nacionalitat espanyola d'entre 25 i 42 anys i veïns de Barcelona, ​​Mataró, Castelldefels i Cubelles, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal.

La investigació es remunta a l'octubre de l'any passat, quan la policia francesa va interceptar un camió d'una empresa de transports de Lleida que transportava 137,45 kg de marihuana amagada entre la mercaderia, productes hortofructícoles. Ni el conductor ni l'empresa de transports, d'acord amb les primeres indagacions, no tenien cap relació amb la droga intervinguda.

La investigació va constatar l'existència d'un grup criminal, constituït per set persones, que es dedicava a crear empreses de distribució de fruita que eren usades com a pantalla per fer els enviaments de la marihuana. El grup estava liderat per un home de 38 anys, veí de Castelldefels, que era l'encarregat de buscar naus a Catalunya per fixar la seu de les empreses, que eren inscrites a nom de la resta dels integrants del grup.

El grup no es dedicava al cultiu directe de la droga, sinó que oferia el servei de les seves empreses per fer enviaments internacionals. El mes de juny passat, la policia duanera francesa va interceptar un altre camió, en aquest cas amb 214 kg de marihuana amagada entre les caixes de fruita i amb destinació al Regne Unit.

La investigació continua oberta per esbrinar si els detinguts havien organitzat altres enviaments de droga així com per identificar els responsables del cultiu. Els set detinguts van passar el 3 de setembre a disposició davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Granollers, el qual va decretar presó per a quatre d'ells i llibertat amb càrrecs pels altres tres.

Edicions locals