Rebuig a l'eliminació de sis trens entre Granollers-Canovelles i l'Hospitalet

La plataforma d'usuaris Perquè no ens fotin el tren i l'Associació per a la Promoció del Transport Públic ho consideren injustificat

Societat

La plataforma d'usuaris de Rodalies Perquè no ens fotin el tren i l'associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) han manifestat el rebuig a l'eliminació de sis trens –3 per sentit– de la R3, entre l'Hospitalet de Llobregat i Granollers-Canovelles.

Aquesta retallada del servei va entrar en vigor dilluns, coincidint amb la tornada a l'escola i a la universitat i un dia abans de l'aplicació de la Zona de Baixes Emissions de Barcelona (ZBE), destaca un comunicat de Perquè no ens fotin el tren. "A més, tot això es produeix en un context de pandèmia que fa imperativa una millora de les freqüències per tal de poder garantir la distància de seguretat entre viatgers", afegeix.

Renfe argumenta el canvi pel retorn a la circulació dels trens semidirectes en hora punta, suspesos des del 6 d'abril. La plataforma, però, recorda que "aquesta retallada es produeix en un període en què la línia R3 ha patit nombroses restriccions respecte a la ja habitual precarietat del servei. L'eliminació d'aquests trens se suma a la forta reducció de circulació durant el confinament i a les obres del túnel de Toses".

La PTP considera "totalment injustificat i fora de tota lògica l’anunci de supressió de tres trens diaris per sentit" i assegura que la reducció de servei a la R3 "va en contra de tota la feina per la millora de la línia que des de fa anys duu a terme des del grup Perquè no ens fotin el trem, ajuntaments i altres organitzacions i institucions supramunicipals".

El Departament de Territori i Sostenibilitat, tot i que assegura que la graella de trens queda compensada, obre les portes a revisar la decisió.

Edicions locals