Cs demana mascaretes transparents per facilitar la comunicació amb les persones sordes

El grup municipal ha registrat una moció per tal que els treballadors municipals portin aquesta tipologia de mascaretes homologades

Política

Una mascareta transparent
Una mascareta transparent

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de les Franqueses, Amador Doncel, ha registrat aquest dilluns una moció per garantir l'ús de mascaretes transparents homologades pels treballadors públics de l'Ajuntament que tinguin contacte directe amb els ciutadans, especialment perquè les persones sordes puguin continuar llegint els llavis i tinguin així igualtat d'accés a l'administració.

Doncel ha explicat que "les persones sordes necessiten llegir els llavis" i ha destacat que "les mascaretes opaques no només impedeixen que això es pugui fer, sinó que, a més, dificulta l'audició de les persones amb implant coclear". Doncel també ha manifestat que "tots els ciutadans tenen dret a accedir a l'administració i als organismes públics en igualtat de condicions", i, per tant, "cal eliminar totes les barreres que impedeixin a aquests ciutadans i ciutadanes exercir els seus drets".

Des de Cs afirmen que "la situació de pandèmia que estem vivint ens obliga a l'ús de mascaretes, però les màscares opaques impedeixen que les persones sordes es puguin comunicar i resulten també un obstacle per a les persones amb trastorn de l'espectre autista". Afegeixen que això genera en aquests col·lectius "problemes d'incomunicació, inseguretat i ansietat" i que aboca les persones sordes a "una exclusió comunicativa que les aïlla, ja que se'ls impedeix interactuar adequadament amb l'entorn".

Edicions locals