Una vintena d'entitats i partits participen en l'ofrena de l'Onze de Setembre

En un breu parlament, la regidora de Presidència ha reclamat una "justícia imparcial i objectiva" i "no passar per alt les injustícies"

Societat, Política

Juan Antonio Corchado i Francesc Colomé, fent l'ofrena institucional I Fotos: Xavier Solanas / Ajuntament
Juan Antonio Corchado i Francesc Colomé, fent l'ofrena institucional I Fotos: Xavier Solanas / Ajuntament

Les Franqueses ha viscut aquest divendres una Diada Nacional atípica, amb una ofrena floral en format reduït al monument de l’Onze de Setembre i sense la tradicional conferència que cada any se celebra a la sala de plens. La commemoració ha consistit, doncs, en una ofrena al monòlit del passeig Tagamanent, en què han participat els partits amb representació al consistori –excepte Ciutadans– i algunes entitats del municipi.

Concretament, hi ha participat JxLF, PSC, IEC i Sal-CUP, a més de l’Agrupació de Defensa Forestal; l’Assemblea Nacional Catalana; l’Associació d’Intercanvis Socials i Culturals, l’Associació de Botiguers, Comerciants i professionals de les Franqueses; l’Associació Cívica i Cultural de Corró d’Avall; l’Associació de festes i Festa Major de Corró d’Amunt Els Escaldums; l’Associació de Participació i Debat Polític Les Franqueses Imagina; el Centre de Modelisme de les Franqueses; el Club Handbol Les Franqueses; el Cor Camins; la Coral Xeremella; la Fundació Privada Les Franqueses per la Gent Gran; Sardanistes Franquesins; ERC i Jovent Republicà.

L'ofrena, que han obert l’alcalde i el primer tinent d’alcalde, ha estat acompanyat per la música de Dani Pérez i Núria Sogas. A més, la regidora de Presidència Marina Ginestí ha fet un breu parlament en què ha recordat que “un país democràtic ha d’estar regit per una justícia imparcial i objectiva”, amb un record especial per als presos polítics. “Que cap crisi, per dura que sigui, passi per alt les injustícies”, deia. A més, el text també reivindicava poder “viure en un país democràtic, lliure, amb eines i recursos per autogestionar-se”.

L’acte ha acabat amb el Cant dels Segadors, interpretat per membres del Cor Camins i de la Coral Xeremella.

Edicions locals