Dimarts l'Hospital ampliarà 6 llits d'UCI i prepara la incorporació de nou personal

El centre ha precontractat dos internistes i ha obert la convocatòria d'entre 15 i 20 places a infermeria

Societat

| Hospital de Granollers

Dimarts la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital de Granollers s'ampliarà a 20 places. Aquesta actuació havia de coincidir amb el final de les obres de remodelació de la primera planta que s'estan desenvolupant amb aquest propòsit, però la pandèmia de la Covid-19 han fet avançar la posada en marxa.

Així ho ha explicat el director general adjunt del centre, el doctor Andreu Aloy, que detallava que a partir de dimarts hi haurà 6 llits més d'UCI, que se sumaran als 14 actuals –10 pròpiament de crítics per a malalts intubats, i 4 més de semicrítics, per a malalts greus però que no necessiten intubació–. Paral·lelament, la Fundació Hospital Asil de Granollers ha precontractat dos professionals intensivistes –"ja els tenim lligats perquè la demanda d'aquest tipus de professionals és molt elevada", emfatitza Aloy–, que s'incorporaran a l'UCI a principis d'octubre i a principis de novembre respectivament.

A més, s'ha obert la convocatòria d'entre 15 i 20 places d'infermeria. "Cal tenir en compte que a l'UCI, la ràtio és d'un infermer per a cada dos pacients", explica Aloy, qui considera que actualment les 20 places d'UCI seran suficients perquè "difícilment tornarem a la situació de l'abril", quan el 14 d'abril hi havia 55 llits d'UCI.

Edicions locals