Comencen les obres de construcció de l'Aula de Natura del parc del Falgar

El parc disposarà d'un punt d'interpretació i de formació en la natura

Societat

Comencen les obres de construcció de l'Aula de Natura del parc del Falgar
Comencen les obres de construcció de l'Aula de Natura del parc del Falgar

Les obres de construcció de l'Aula de Natura del Parc del Falgar s'han iniciat a final del mes de juliol i tindran una durada aproximada d'entre 6 o 8 mesos. Es tracta de la darrera intervenció pendent en aquest espai natural i permetrà gestionar les activitats al parc i ser el centre d'interpretació de l'entorn amb activitats educatives i didàctiques.

Es tracta d'un edifici singular d'una planta dividit en tres mòduls i situat entre la zona d'estacionament i els jocs infantils. Una construcció pensada per integrar-se en l'entorn amb l'estructura i amb els materials utilitzats. Les parets seran de fusta i els sostres de xapa metàl·lica.

A excepció de la paret sud que estarà formada per un mur Trombe, una construcció a què se li adhereix terra compactada perquè faci d’aïllant tèrmic i mantingui l'interior amb una temperatura estable a l'estiu i a l'hivern.

Els tres edificis estaran units entre si amb passadissos i vestíbuls vidrats per mantenir la visual nord-sud del parc. A la part est, se situa l'edifici on hi ha la sala d'exposicions i els lavabos. Al centre, una zona de serveis i administració amb diversos despatxos i oficines. I a l'oest, la sala de formació i un auditori.

L'Aula de Natura també s'ha concebut com a un edifici energèticament sostenible i autosuficient amb una instal·lació fotovoltaica de 18 plaques. Aprofitarà el sistema geotèrmic dels pous canadencs per filtrar l'aire de l'exterior i aconseguir fluxos freds o calents depenent de l'època de l'any.

L'edifici ocupa un total de 550 metres quadrats construïts i té un pressupost de 780.000 euros.

Edicions locals