El CF Les Franqueses vol estar entre els cinc primers equips de Primera Catalana

L'equip ja coneix els rivals i el calendari de la fase regular de la nova temporada

Esports

Alba Cabrera

Després de conèixer els rivals i el calendari de la fase regular, el conjunt de Manolo Parralo té com a objectiu mantenir-se a la categoria en l'any del seu debut a Primera Catalana, la màxima categoria del futbol amateur català. "L’objectiu d’aquest any és establir-nos a la categoria i estar entre els 5 primers del grup. Si aconseguim quedar-nos, després tot serà més fàcil. Costa molt pujar i mantenir-se. Hem de ser forts mentalment i enfrontat tots els partits com una final", apunta el tècnic franquesí, que renova amb l'equip juntament amb tot el seu cos tècnic per quart any.

A partir de l'1 d'agost, la plantilla de 25 jugadors començarà a entrenar-se individualment i el 24 d'agost es preveu que comencin els entrenaments en grup i amb pilota. "Comencem amb inquietud però amb molta il·lusió i ja pensant en el partit de pretemporada contra el Sant Pol el darrer cap de setmana d'agost. És la màxima categoria que ha assumit el club. A més, les noves sis incorporacions estan preparats per formar part d'un equip que hem pujat a Primera Catalana només perdent dos partits", destaca Parralo.

"Amb la directiva tenim una sintonia molt equilibrada i compromesa. Es desviuen per l’equip perquè tot funciona em trec el barret amb el nivell de compromís que els jugadors van demostrar la temporada passada. Per això, ens deixen via lliure perquè puguem emprar el sistema que vulguem i tenir els jugadors que volem", explica el tècnic franquesí. I les noves incorporacions amb les quals comptaran Parralo i Jordi Jornet són: Diego Carrillo, Oriol Bordas, Roger Castellvell, Armando Irigoyen, Maha Tounkara i Eric Llanes.

"Carrillo –lateral dret avançat– té experiència a Segona Divisió amb el Lleida i és un jugador polivalent per dirigir el joc. Procedent del Tona, Bordas serà un dels centrals titulars, tot i que també pot estar al lateral dret. Per la seva part, Castellvell és un pivot que ja feia dos o tres anys que volíem tenir a l'equip i tenim moltes expectatives del seu rendiment.

També, Irigoyen –central excapità del Molletense– reforçarà la defensa, Tounkara –lateral esquerra– torna del Parets, i Llanes –davanter– ve de jugar a la Segona d'Alemanya amb TSV Bad Boll i a Tercera Divisió amb el Taracón i l'Albacete B" analitza Parralo. D'altra banda, Marc Blanch i Ricky Castrillo s'aniran incorporant a un ritme adaptat a la progressió de les seves lesions.

Per encarar l'ascens de categoria, Parralo reconeix que l'equip haurà d'estar molt concentrats. "Jugarem contra equips que mai ens hem enfrontat, ja que feia cinc anys que érem a Segona Catalana. Acabarem jugant amb uns 20 equips i cada partit serà una batalla per la permanència. A més, encara tenim dubtes sobre el funcionament de la classificació. La primera fase, els rivals són equips de proximitat per controlar la transmissió del virus. Però, el que fem en la primera fase, no serveixen per a la segona, comences de 0. És una competició a vida o mort", analitza l'entrenador.

La temporada però, serà atípica, ja que encara no se sap si els camps de futbol podran tenir públic. "La nostra afició va configurar un ambient magnífic la temporada passada. Aquest any, hem de tenir el cap fred i continuar treballant. Tan de debò passi ràpidament i puguem tornar a gaudir del que realment ens agrada que és el futbol", sentencia.

La veu del vestidor

El capità franquesí, Julián Adarve –killer colombià– expressa que els jugadors estan "desitjos de poder gaudir de la nova temporada. Tenim moltes ganes a la nova categoria, som un club molt familiar i tenim l'avantatge d'haver donat continuïtat a la majoria de la plantilla. Necessitàvem reforçar la defensa i els nous fixatges i la tornada de Maha ens equilibra i ens aporta molt. Tenim un bon bloc", afirma Adarve.

Personalment, el capità confessa que és possible que aquest sigui el seu darrer any a l'equip. "M'agradaria molt poder retirar-me estant a les primeres posicions de la categoria. Quan acabi la temporada, ja parlarem del meu futur, però tinc ganes de seguir vinculat al club i al futbol franquesí", destaca.

Per al seu relleu, Adarve afirma que tindrà bons successors per dirigir el vestidor. "En Guillem, en Ramón o en Toni, després de tants anys de futbol, aporten l'experiència i l'ànim perquè els jugadors surtin a menjar-se el partit i se sentin còmodes", avança el capità franquesí.

 

 

Edicions locals