Sal-CUP proposa assajar mesures de reducció i pacificació del trànsit

El grup presenta una moció que demana incentivar les alternatives a l’ús del cotxe en els trajectes curts

Política

Sal-CUP proposa assajar mesures de reducció i pacificació del trànsit
Sal-CUP proposa assajar mesures de reducció i pacificació del trànsit

Coincidint amb la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, del 16 al 22 de setembre, el grup municipal de Sal-CUP proposa "fer un assaig de mobilitat sostenible al municipi, començant per les zones urbanes, especialment Corró d'Avall i Bellavista" per incentivar les alternatives a l’ús del cotxe en els trajectes curts.

Entre d'altres, el grup proposa crear recorreguts urbans que permetin accedir amb seguretat als centres educatius, equipaments públics i zones comercials amb més concentració de botigues; implantar mesures de pacificació i reordenació de la circulació durant tota la setmana que donin prioritat a vianants, bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP); i promoure activitats educatives i formatives al llarg de tot el curs escolar inclosos tallers de reparació i manteniment de bicicletes i VMP.

Així, per exemple, proposa tancar la circulació de vehicles el dissabte i diumenge de la Setmana de la Mobilitat dels principals eixos urbans: a Corró d’Avall, el tram de la carretera de Ribes comprès entre l’Ajuntament i la carretera de Cànoves, i allargar l’espai pacificat fins a la confluència amb la rotonda de la ronda Nord, carrer del Pont i carretera de Ribes; i a Bellavista, tot el passeig Andalusia.

Aquest "assaig", segons Sal-CUP, "hauria de ser un primer pas seriós per a l'elaboració d'un pla local de mobilitat sostenible amb participació ciutadana". La proposta s'ha abordat a la junta de portaveus i dijous es debatrà al ple municipal.

Edicions locals