Sal-CUP proposa beneficis fiscals per la instal·lació d'energia solar

L'any passat, la junta de portaveus aprovava per unanimitat estudiar possibles bonificacions per la instal·lació de plaques solars

Política

La moció també demana que el municipi formi part del registre de l'Institut Català de l'Energia
La moció també demana que el municipi formi part del registre de l'Institut Català de l'Energia

El grup municipal de Sal-CUP a l'Ajuntament de les Franqueses ha presentat una moció per debatre al pròxim ple en què demana que l'Ajuntament incorpori a les ordenances fiscals per al 2021 beneficis fiscals per la instal·lació voluntària d'instal·lacions d'autoconsum amb energia fotovoltaica en edificis existents, d'acord amb la declaració d'emergència climàtica aprovada al municipi.

Aquest cop –el grup ja va presentar una moció en el mateix sentit fa uns mesos–, el text s'adequa a la proposta que l'Institut Català de l'Energia (ICA-EN) fa als ajuntaments: 50% sobre l'IBI durant cinc anys i 95% sobre l'impost de construcció i instal·lació. La moció també demana que les Franqueses s'inclogui en el registre de l’ICA-EN de municipis que ofereixen beneficis fiscals per a instal·lacions d’autoconsum energètic, del qual ja forma part Granollers.

El març de l'any passat, la junta de portaveus va aprovar per unanimitat una moció de l'equip de govern per avaluar la conveniència d'implantar i fomentar la instal·lació de plaques solars al municipi. La decisió obria la porta a la possibilitat de bonificar les taxes de llicències d'obres menors per la instal·lació de sistemes fotovoltaics sempre que suposessin una reducció de la contaminació.

Edicions locals