Sal-CUP demana més oferta de secundària i FP a les Franqueses

El grup assegura que l'oferta de places actuals de batxillerat i FP és molt inferior al nombre d'alumnes que finalitzen l'ESO cada any

Política

Institut Lauro, a Bellavista
Institut Lauro, a Bellavista

El grup municipal de Sal-CUP demana d’ampliar l’oferta educativa en educació secundària i formació professional a les Franqueses. Sal-CUP considera que l’oferta actual és molt poc diversificada, ja que “no hi ha batxillerat artístic, només hi ha 30 places de cicles formatius concentrades en una única opció, i no hi ha cap itinerari formatiu específic per atendre necessitats educatives especials associades a discapacitats intel·lectuals lleus o moderades”.

En una moció per debatre al pròxim ple, el grup considera que l’oferta educativa actual és “insuficient” tenint en compte que el nombre total de places ofertes (140 de batxillerat i 30 de cicles formatius) és molt inferior al nombre d’alumnes que enguany han finalitzat l’ESO, uns 220 alumnes aproximadament, fet que els obliga a desplaçar-se a altres municipis si volen continuar estudiant.

Per això, la moció demana que es treballi amb el Departament d’Educació per ampliar l’oferta educativa postobligatòria (a partir dels 16 anys) per donar resposta a una població de més de 20.000 habitants: que s’ofereixi el batxillerat artístic i cicles formatius dedicats a la formació agrària, seguretat i medi ambient, serveis socioculturals i de la comunitat, ja que “actualment només se n’ofereix un de conducció d’activitats fisicoesportives i els cursos d’FP disponibles al municipi són privats i dedicats quasi exclusivament al sector de l’automòbil”.

També demana que s’ofereixin itineraris formatius específics per a persones amb discapacitats intel·lectuals lleus o moderades. Sal-CUP considera que hi ha edificis educatius al municipi que hi podrien donar resposta i moltes necessitats en aquests sectors tant d’empreses del municipi com de la mateixa població.

Pla d’actuació a les escoles

En relació amb el pròxim curs escolar, el grup també ha presentat una altra moció perquè l’Ajuntament implementi un pla d’actuació per als centres educatius en el marc de la pandèmia de la Covid-19. El grup demana un acord amb tota la comunitat educativa per “poder atendre com cal” tant les famílies com l’alumnat i el mateix personal docent i de serveis tenint en compte les necessitats de cada centre, els equipaments municipals i els parcs i espais públics.

El pla també hauria de preveure alguns serveis complementaris concrets per facilitar el nou procés d’adaptació: un servei de suport i acompanyament específic a famílies i docents, coordinació dels horaris de neteja i lectiu, un professional sanitari compartit per atendre els joves o infants que puguin presentar símptomes associats a la Covid-19 i suport educatiu i tècnic addicional als centres.

La moció també insta l’Ajuntament a impulsar la jornada continuada a totes les escoles per reduir les entrades i sortides i facilitar un nou model de gestió educativa d’acord amb les exigències de precaució sanitària.

Edicions locals