El CF Les Franqueses formarà part del Grup 1B a Primera Catalana

La Federació Catalana de Futbol ha publicat la proposta dels grups de la màxima categoria catalana amb dos grups adicionals

Esports

El primer equip del Club de Futbol (CF) Les Franqueses formarà part del Grup 1B en el seu debut a Primera Catalana, que començarà el primer cap de setmana d'octubre. Així ho ha fet públic avui la Federació Catalana de Futbol (FCF) amb una proposta de les agrupacions de 10 equips per grup a la màxima categoria d'àmbit català del futbol amateur. La FCF ha establert un total de 4 grups –dos més de l'habitual per aquesta categoria–, el Grup 1A, el Grup 1B on militarà el conjunt franquesí i el Grup 2A i 2B, a causa del gran volum de clubs que la pròxima temporada conformaran la categoria (40), ja que només hi ha hagut ascensos.

Un cop aprovada la proposta, acompanyaran a l'equip de les Franqueses al Grup 1B: l'Escola Esportiva Guineueta, l'Escola de Futbol Mataró, el Júpiter, el Mollet, el Parets, el Rubí, el Sabadell Nord, el Sant Cugat i la Unificación Llefià en la primera fase.

Aquest any, la classificació dels 40 equips de Primera Catalana a la finalització de la primera fase determinarà la seva adscripció en la segona fase als quatre subgrups –1A, 1B, 2A, 2B– d'ascens –del primer al quart classificat de la primera volta– del que sortiran els dos equips primers que ascendiran a Tercera Divisió, i els altres dos disputaran una final per ser els campions de la categoria, el millor classificat a la primera fase de cada grup respectivament.

Per contra, descendiran a Segona Catalana els classificats en les posicions quarta, cinquena i sisena de la segona volta als quatre subgrups, fent descendir un total de 12 equips, ja que la FCF vol que la temporada 2021/22, la Primera Catalana torni al format habitual de dos grups amb 19 equips cadascun i el sistema de classificació habitual.

Edicions locals