Les Franqueses celebrarà dijous el Dia del Llibre i la Rosa

Amb tallers familiars, trobades amb autors locals, una hora del conte i l'entrega de premis del concurs literari de Sant Jordi

Cultura

Parades de llibres a la plaça de l'Espolsada I Arxiu
Parades de llibres a la plaça de l'Espolsada I Arxiu

Després de la suspensió de la diada de Sant Jordi amb motiu de la pandèmia de la Covid-19, la Cambra del Llibre (integrada pel Gremi d'Editors, Associació d'Editors en Llengua Catalana, Gremi de Llibreters, Gremi de Distribuïdors i Gremi de la Indústria Gràfica) i el Gremi de Floristes van decidir impulsar una jornada alternativa per al 23 de juliol.

Les Franqueses s'ha volgut afegir a la celebració d'aquest nou Dia del Llibre i de la Rosa i per això ha programat un seguit d'activitats per dijous vinent, 23 de juliol, de caràcter lúdic i cultural. La Biblioteca de Corró d'Avall concentrarà activitats durant tot el dia i a la plaça de l'Espolsada es concentraran les parades de llibres i de roses a partir de les 17 h.

Les propostes lúdiques i culturals començaran a les 10.30 h amb l'activitat familiar Crea el teu racó especial, la construcció col·lectiva d'un mural al finestral de la cafeteria de l'Espai Can Prat per a la qual no cal inscripció.

Tot seguit, a les 11 h, es farà el taller familiar Dau de les Històries, a càrrec de Can Xic a la sala polivalent de la Biblioteca de Corró d'Avall. En aquest cas cal inscripció prèvia a biblioteca.franqueses@lesfranqueses.cat o trucant al 93 840 43 88 i a b.franqueses.c@diba.cat o trucant al 93 566 15 50.

Ja a la tarda, a les 16 h es lliuraran els premis del 30è Concurs Literari de Sant Jordi a la sala polivalent (aforament limitat als guanyadors i a un acompanyant); i a les 17.45 h es farà un cafè amb lletres franquesines. Serà una trobada amb els autors locals a la cafeteria de l'Espai Can Prat (acte obert amb aforament limitat per conversar amb els escriptors).

Finalment, a les 18 h hi haurà una hora del conte –L'arbre de sucre– amb Ada Cusidó, per a la qual cal inscripció prèvia al tel. 93 840 43 88 o biblioteca.franqueses@lesfranqueses.cat i a 93 566 15 50 o b.franqueses.c@diba.cat. Paral·lelament, de 17 a 23 h, a la plaça de l'Espolsada hi haurà parades de llibres i roses, i entre les 20 i les 21.30 h actuarà a la plaça la formació Oh my jazz.

Edicions locals