La Generalitat reactiva el PUOSC per finançar actuacions municipals

Rebran subvenció l'adequació del Palau d'Esports de Granollers i l'ampliació del cementiri de Corró d'Avall

Societat

La Generalitat reactiva el PUOSC per finançar actuacions municipals
La Generalitat reactiva el PUOSC per finançar actuacions municipals

El Departament de la Presidència de la Generalitat ha presentat la resolució provisional del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) corresponent al període 2020-2024, una línia d’inversió recuperada després de 8 anys i pensada per al finançament d’inversions en infraestructures als municipis i comarques per millorar-ne els serveis.

En total, el pla preveu atorgar 250 milions d’euros per finançar actuacions a municipis i comarques fins al 2024. En aquesta edició, a més, s’ha disposat d’una línia de subvencions específica per als ens locals de menys de 5.000 habitants. En conjunt, a través del PUOSC 2020-2024 se subvencionaran obres que activaran una inversió de 644,8 milions d’euros en obra pública. Aquesta inversió global permetrà fer un total de 2.102 actuacions als ajuntaments i les entitats locals.

Inversions a Granollers i les Franqueses

En el marc d’aquest nou PUOSC, Granollers rebrà una subvenció de 126.647 euros per a la millora de l'eficiència energètica del palau d'esports de cara al mundial d'handbol femení de 2021. El projecte de millora del palau està “compromès amb la sostenibilitat i l'acció climàtica”. Té un pressupost total de 522.595 euros i l’aportació de la Generalitat està previst que arribi aquest mateix 2020.

A les Franqueses, l’Ajuntament rebrà una subvenció de 127.796 euros per a l’ampliació del cementiri municipal de Corró d’Avall. Està previst que l’aportació arribi el 2024, i que el conjunt de l’actuació al cementiri tingui un cost de 676.371 euros.

D’altra banda, la Generalitat ha denegat incloure en el PUOSC 2020-2024 dues sol·licituds que havia fet l’Ajuntament de les Franqueses per finançar la construcció del nou pavelló poliesportiu del sector R i l’ampliació de l’edifici dels vestidors i de l'hotel d’entitats del camp de futbol de la zona esportiva de Corró d’Avall. Segons la Generalitat, amb les subvencions proposades a la resta de sol·licituds s’assoleix l'import màxim previst a les bases de la convocatòria.

Edicions locals