La connexió de Bellavista amb Can Mònic i la zona esportiva de Corró d'Avall, a punt

Els treballs, pràcticament enllestits, van començar el maig de l'any passat i han tingut un cost d'1,1 milions d'euros

Societat

El pas soterrat per a vianants i bicicletes uneix Bellavista amb Can Mònic i la zona esportiva de Corró d'Avall
El pas soterrat per a vianants i bicicletes uneix Bellavista amb Can Mònic i la zona esportiva de Corró d'Avall

Si es compleixen previsions, aquest juliol quedarà obert als veïns el pas de vianants soterrat que connectarà Bellavista amb Can Mònic i la zona esportiva de Corró d'Avall després de més d’un any d’obres. Els treballs, executats pel Grup Mas Constructors SLU, van començar el maig de l’any passat amb un termini previst inicial de 5 mesos, i finalment s’han demorat més de mig any.

El projecte és fruit de l’estudi de programació per millora la connexió de Bellavista amb la resta del municipi elaborat per la Diputació de Barcelona a demanda de l’Ajuntament, que té com a objectiu principal eliminar barreres físiques en aquesta zona. La inversió ha estat de poc més d’1,1 milions d’euros, que ha assumit l’Ajuntament a través de la regidoria de Pla de Barris.

La part més complexa de l’obra va ser la col·locació la tardor passada del calaix de formigó que conforma l'estructura del túnel. Es tracta d’un calaix de 15 metres de llargada i unes dimensions de 5 metres d’amplada i 3,10 d’alçada, que es va col·locar empenyent-lo des de l'exterior amb un sistema hidràulic.

Posteriorment s’ha treballat en la contenció del calaix i la creació dels accessos, s’ha instal·lat un sistema de drenatge, l’enllumenat i les baranes de protecció, i s’ha urbanitzat la vorera oest entre els carrers Aragó i Orient per facilitar l’accés al pas soterrat. Durant les obres també s’ha fet un estudi de reurbanització per reduir la pèrdua de places d'aparcament al carrer Aragó, de les 60 previstes inicialment a les 30 actuals.

Edicions locals