L'Ajuntament pinta dos passos de vianants amb els colors LGTBI

L’Ajuntament dóna visibilitat al seu compromís amb la diversitat sexual i de gènere

Societat

Els regidors, pintant el pas aquest dijous al matí
Els regidors, pintant el pas aquest dijous al matí

Aquest dijous s'ha pintat parcialment amb els colors de l'arc de Sant Martí el pas de vianants situat al carrer verge de Montserrat, davant la Biblioteca Municipal de l’Espai Can Prat, per reivindicar els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals, intersexuals i d’altres identitats sexuals i de gènere. En la pintada hi han participat l'alcalde i 13 regidors i regidores de l’Ajuntament, a més d'una representant de l’Associació Mirall.
 

L'acció, emmarcada en les accions de commemoració del Dia de l'Orgull, el 28 de juny, clou el programa d’iniciatives impulsat per commemorar i reivindicar els drets LGTBI, i és una manera de sumar-se a la campanya impulsada per la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral (SAI) LGTBI.

La setmana passada, amb el lema L’orgull de ser qui som, el consistori va fer arribar a les llars del municipi un glossari sobre la diversitat afectiva i sexual, i el ple va aprovar l’adhesió de les Franqueses a la Xarxa de Municipis LGTBI (pobles i ciutats per la diversitat afectiva, sexual i de gènere).

La regidora de Feminisme i Igualtat, Marta Reche, explica que "hem fet un pas endavant cap a la llibertat i la diversitat", i que el lloc escollit, el pas de vianants de davant la biblioteca, pel simbolisme que té aquest espai, "un lloc ple d’informació i diversitat".

Dilluns que ve, 6 de juliol (17.30 h), es pintarà també el pas de vianants situat davant la Biblioteca Municipal del Centre Cultural de Bellavista, al carrer Astúries.

Edicions locals