La UEI i JDA reclamen la reducció de l'IAE per a les empreses afectades per la Covid-19

La patronal i el bufet d'advocats volen que les administracions valorin una rebaixa proporcional o una extensió total a l'impost

Economia

La seu de la Unió Empresarial Intersectorial (UEI) a l'avinguda Europa de Granollers
La seu de la Unió Empresarial Intersectorial (UEI) a l'avinguda Europa de Granollers

La Unió Empresarial Intersectorial (UEI), juntament amb el bufet d'advocats JDA-SFAI han acordat procedir a la reclamació de la reducció de l'IAE en aquelles empreses que s'hagin vist afectades per la pandèmia del coronavirus. Des de la patronal del Vallès Oriental es creu que aquesta mesura és la més justa, ja que hi ha moltes empreses que han estat obligades a reduir la seva activitat econòmica a conseqüència de la Covid-19.

L'IAE (impost d'activitats econòmiques) és un impost que grava la realització de qualsevol mena d’activitat econòmica, tant a persones físiques com jurídiques. A diferència d'altres impostos, el seu import és constant independentment del balanç de l'activitat. Per tant, aquest és un impost directe, obligatori, proporcional, real i de gestió compartida.

L'aprovació de l'estat d'alarma el 14 de març va obligar a la paralització d'un gran nombre d'activitats econòmiques. Les empreses van haver de parar les seves activitats durant els dies de confinament. Per aquest motiu, des de la UEI, juntament amb JDA-SFAI, reclamen reducció de l'IAE, ja que "no és just per als empresaris que hagin d'assumir aquest impost quan s'han vist obligats a parar la seva activitat".

Tant la patronal com el bufet d'advocats demanen a les administracions públiques que revisin les condicions de l'impost d'activitats econòmiques, i valorin una rebaixa proporcional o fins i tot una extensió total a l'impost com ja se sol·licita per als grups empresarials respecte a l'exercici de l'any 2020.

Edicions locals