El ple aprova una modificació de crèdit per afrontar la crisi de la Covid-19

El ple aprova una modificació de crèdit de 416.850 euros i amortitza deute per valor de 366.940 euros

Política, Economia

El ple aprova una modificació de crèdit per afrontar la crisi de la Covid-19
El ple aprova una modificació de crèdit per afrontar la crisi de la Covid-19

El ple de l’Ajuntament va aprovar dijous, amb els vots favorables de JxLF, PSC, IEC i Cs i l’abstenció de Sal-CUP, una amortització anticipada de deute per valor de 366.939 euros en concepte d’inversió sostenible inicialment aprovada però no executada a finals de l’any passat.

D’aquesta amortització, 350.000 euros corresponen a l’aula de natura del parc del Falgar, que està pendent d’adjudicació. “Quan hi ha superàvit i romanent de tresoreria es pot fer una inversió sostenible o bé una amortització de crèdit”, explicava Montse Vila, regidora d’Hisenda. “L’any passat teníem 1,6 milions de superàvit i romanent, dels quals en vam invertir 1,2; ara amortitzem la resta”, explicava.

D’altra banda, el ple també va aprovar amb l’única abstenció de Sal-CUP una modificació de crèdit del pressupost en vigor per un import de 416.850 euros amb càrrec al romanent de tresoreria de l'exercici anterior (279.350 €) i a disminucions de crèdit (137.500 €). Els diners es destinaran a finançar part de les actuacions previstes en el pla de xoc contra els efectes socials i econòmics de la Covid-19 al municipi.

Entre d’altres, serà per a personal no permanent de l’àrea de Polítiques Socials, ajuts socials i a l’habitatge, inversions en pisos d’urgència social, plans d’ocupació, subvencions al lloguer, a l’adequació de locals i a nous emprenedors, concessió de microcrèdits, publicitat de dinamització econòmica i millora de connectivitat del municipi.

Edicions locals