Veïns de Can Calet, molestos per l'impacte de les arrels a les canonades

El portaveu de CS, Amador Doncel, va traslladar la queixa veïnal al ple de dijous

Societat

Lledoners a la cantonada del carrer Ferreria amb el carrer de la Serra, a Can Calet
Lledoners a la cantonada del carrer Ferreria amb el carrer de la Serra, a Can Calet

El grup municipal de Ciutadans va traslladar al ple la queixa d'uns veïns de Can Calet sobre l'impacte de les arrels dels arbres a les canonades que donen servei a les cases. Segons explicava el portaveu del grup, Amador Doncel, les arrels són tan grans que fan malbé les canonades i han provocat fuites d'aigua. Això ha obligat els veïns a fer reparacions a la xarxa que han hagut de pagar de la seva butxaca, ja que els tubs fets malbé són els que connecten amb les cases i no la canonada general.

El tram que ha presentat problemes és al carrer de la Serra, entre la plaça Francesc Macià i el carrer Ferreria. Segons explicava Doncel, els arbres que hi ha en aquest tram tenen més de 20 anys i les arrels malmeten els tubs de PVC de les canonades. "Els lledoners no són espècies adequades per plantar als carrers perquè creixen molt i fins i tot tapen la llum dels fanals", deia. Davant d'això, el regidor proposava substituir aquests arbres o reduir-ne la capçada per evitar que les arrels creixin tant.

El regidor d’Obres i Serveis, Moisés Torres, va recordar que el manteniment de la canonada general correspon a l'Ajuntament, mentre que el de les connexions amb les cases correspon als propietaris dels edificis. Tot i això, Torres assegurava que analitzaria el cas amb els tècnics municipals per mirar de trobar-hi una solució.

Edicions locals