El ple tomba una moció per crear carrils bici provisionals i ampliar voreres

L'equip de govern, de JxLF i PSC, assegura que el Pla d'Actuació Municipal (PAM) ja preveu accions en aquest sentit

Societat, Política

El ple tomba una moció per crear carrils bici provisionals i ampliar voreres
El ple tomba una moció per crear carrils bici provisionals i ampliar voreres

El ple municipal de dijous va tombar una moció de Sal-CUP per ampliar l'espai per a vianants i crear carrils provisionals per a bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP) com a estratègia per millorar la mobilitat sostenible a les Franqueses. La proposta va rebre els vots favorables d'IEC, Cs i Sal-CUP, i els contraris de l'equip de govern, JxLF i PSC.

Entre d'altres, el text reclamava actuar aquest mateix juliol per proporcionar més espai als vianants, tenint en compte sempre les persones amb mobilitat reduïda, sobretot en carrers amb voreres estretes, i en els punts on hi ha botigues o negocis i on cal més espai de vorera per garantir les distàncies mínimes de seguretat contra el coronavirus.

També crear carrils bici provisionals en calçada i de baix cost a Corró d’Avall i Bellavista en carrers principals d’amplada suficient o en carrils d’aparcament per estructurar una xarxa de carrils bici i VMP per tota la zona urbana de forma segura i fluida; així com establir zones 30 i zones 20, a Corró d’Avall i Bellavista, als carrers amples i secundaris on hi ha equipaments públics, per obtenir itineraris de mobilitat segura i millorar alhora la pacificació d’aquests carrers; i elaborar el disseny de la xarxa de carrils bici provisionals i consensuar-lo amb les entitats i els clubs ciclistes del municipi.

L'equip de govern justificava el vot contrari a la moció assegurant que el Pla d'Actuació Municipal (PAM) que s'està redactant ja preveu actuacions en aquest sentit i que "cal millorar la mobilitat sostenible, fer carrils bici i ampliar voreres, però cal fer-ho sempre amb la màxima protecció", deia Montse Vila.

Maria Forns, de Sal-CUP, lamentava que després de 9 mesos d'haver aprovat una moció sobre emergència climàtica al ple no hi ha hagut avenços en matèria mediambiental, mentre que Imma Ortega, d'IEC, acusava el govern de no tenir voluntat en aquest aspecte i replicava que "les actuacions poden ser provisionals però alhora segures".

Edicions locals