Cinc comunitats tindran ajuts del Pla de Barris per rehabilitar els seus edificis

La Generalitat allarga el termini d'execució de les actuacions fins al març de 2021

Societat

Cinc comunitats tindran ajuts del Pla de Barris per rehabilitar els seus edificis
Cinc comunitats tindran ajuts del Pla de Barris per rehabilitar els seus edificis

La de 2020 ha estat la darrera convocatòria per demanar ajudes a la rehabilitació d'edificis a Bellavista. El programa anomenat Pla de Barris, gestionat per l'Ajuntament de les Franqueses i cofinançat per la Generalitat de Catalunya, arriba a la seva fi. La data marcada era el 31 de desembre de 2020, tot i que a causa de les circumstàncies sanitàries excepcionals dels darrers mesos s'ha decidit ampliar els terminis fins al primer trimestre de 2021.

Així, durant aquest any es rehabilitaran els edificis de cinc comunitats de veïns. L'import total de les subvencions per a aquesta convocatòria és de 150.000 euros. Es preveu que la notificació dels ajuts arribi a les finques que ho han sol·licitat a finals de juny, i des d'aquesta data tindran 15 dies hàbils per iniciar les actuacions i 5 mesos per finalitzar-les.

Les obres que poden realitzar als edificis són l'esmena de patologies estructurals; la rehabilitació de façanes principals, posteriors, patis interiors i mitgeres; l'adequació de les instal·lacions comunitàries (aigua, electricitat...); la rehabilitació de cobertes i terrasses; la retirada d’elements obsolets de fibrociment amb amiant; la millora de les condicions d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques i l’adequació dels espais comuns de l’edifici (vestíbuls i escala) i la millora de l’eficiència energètica.

Des de 2014, any de la primera convocatòria, 41 finques han pogut rehabilitar-se gràcies als ajuts de Pla de Barris. En total, en les 6 convocatòries, s'han invertit 1.469.772,28 euros en la rehabilitació d'edificis a Bellavista.

Edicions locals