Desmantellada una banda que distribuïa cocaïna des de les Franqueses

La Policia Nacional ha detingut 27 persones en diversos punts de Catalunya, de les quals 16 han ingressat a presó

Societat

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

La Policia Nacional ha desmantellat aquesta setmana una organització amb seu a Badalona que distribuïa cocaïna a les demarcacions de Barcelona i Girona. En total hi ha 27 detinguts, dels quals 16 han ingressat a presó. La xarxa tenia Badalona com a centre d'operacions, tot i que es nodria de diversos grups de proveïdors connectats amb l'organització.

L'organització tenia diversos grups connectats entre si amb capacitat per abastir el mercat de cocaïna. La investigació va començar fa un any, quan es va detectar una xarxa de distribució que venia la droga a municipis del Maresme, Osona, Vallès Oriental, Barcelonès, la Selva i el Gironès.

Fa pocs dies, els agents van fer 19 registres simultanis en domicilis i locals comercials de Badalona, Mataró, les Franqueses del Vallès, Vic, Arenys de Mar, Calella, Pineda de Mar i Santa Susanna.

En total es van intervenir uns 11 quilos de cocaïna, 408 grams de cristall, 180 quilos d'haixix, 1.715 grams de marihuana i 22.500 grams de substància de tall. També es van localitzar 530.000 euros i 22 vehicles, alguns habilitats per camuflar les drogues.

A més de drogues i diners, també es van intervenir 16 balances de precisió, una premsa hidràulica, 98 telèfons mòbils i diverses tauletes i ordinadors. Hi ha 16 persones empresonades per delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

Edicions locals