Les Franqueses s’adhereix a la Xarxa de Municipis LGTBI

Coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, l'Ajuntament ha distribuït un glossari sobre la diversitat afectiva i sexual

Societat

Les Franqueses s’adhereix a la Xarxa de Municipis LGTBI
Les Franqueses s’adhereix a la Xarxa de Municipis LGTBI

Coincidint amb la commemoració, el 28 de juny, del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, el ple de les Franqueses va aprovar dijous per unanimitat l'adhesió del municipi a la Xarxa de Municipis LGTBI (pobles i ciutats per la diversitat afectiva, sexual i de gènere) amb l’objectiu de lluitar contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia, la intersexobòfia i la bifòbia de manera quotidiana i des dels diversos àmbits de la política local.

Amb l’adhesió de les Franqueses a la Xarxa de Municipi LGTBI es crea l’oportunitat d’impulsar el treball conjunt amb altres municipis, intercanviant experiències i creant sinergies. Segons Marta Reche, regidora de Feminisme i Igualtat, "l'Ajuntament té el compromís de treballar per erradicar l'homofòbia i per garantir els drets de les persones independentment de la seva orientació sexual".

El 28 de juny representa una jornada festiva i alhora reivindicativa per la igualtat jurídica i social i per la tolerància per la diversitat sexual i de gènere. Per això commemora enguany el Dia per l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i d’altres identitats sexuals i de gènere amb el lema L'orgull de ser qui som. Ho farà fent onejar al balcó del consistori la bandera de l’Arc de Sant Martí, representativa del col·lectiu, per recordar i promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual amb plena llibertat.

A més, conscient de la importància del respecte a la pluralitat i que som persones amb diferents identitats, expressions de gènere i orientacions afectives i sexuals, l'Ajuntament ha redactat una petita guia de conceptes que s'ha distribuït per totes les llars del municipi aquesta setmana.

 
 

 

Edicions locals