Poca incidència de la Covid-19 a la comarca, però continua havent-hi ingressos

La Generalitat insisteix en la responsabilitat de la ciutadania: mans, distància i mascareta

Societat

Poca incidència de la Covid-19 a la comarca, però continua havent-hi ingressos
Poca incidència de la Covid-19 a la comarca, però continua havent-hi ingressos

Rentat de mans, distància i mascareta. Aquests són els tres principis bàsics en els quals es basen els plans de desconfinament de la Generalitat en l’anomenada fase de represa, en la qual es va entrar divendres passat. En aquesta fase la Generalitat marca uns principis bàsics que han de servir per regular qualsevol activitat, de manera que “la responsabilitat ciutadana passa a ser la protagonista”.

En aquest sentit, progressivament aniran desapareixent els límits d’aforament d’espais i equipaments, però la ciutadania haurà de valorar si es compleixen les distàncies de seguretat mínimes. No obstant això, continuarà havent-hi decrets sectorials per regular el dia a dia que s’aniran revisant contínuament.

“El virus continua present i cal prendre precaucions per fer vida amb el mínim risc possible”, deia el delegat del Govern català a les comarques de Barcelona, Juli Fernàndez, en el quart consell d’alcaldies del Vallès Oriental, celebrat aquest dimarts telemàticament.

“Trencar les cadenes de transmissió depèn de la responsabilitat de cadascú”, insistia Fernàndez, que ha analitzat amb els alcaldes i alcaldesses l’evolució de la pandèmia a la comarca i el procés de desescalada en temes com els mercats, les festes majors, el transport públics o els aforaments dels equipaments públics.

Baixa incidència de la Covid

A nivell sanitari, aquesta setmana hi ha hagut un lleuger repunt d’afectats per la malaltia (18 nous casos), i els tres hospitals de la comarca –Granollers, Sant Celoni i Mollet– tenen nous pacients ingressats després de dues setmanes sense tenir-ne. “Són pocs casos, però això indica que no podem abaixar la guàrdia”, deia Joan Parellada, director executiu Sector Sanitari Vallès Oriental del Servei Català de la Salut.

Concretament, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers informa que aquest dimarts els casos positius ingressats són 3 i les altes acumulades 549. El total de defuncions acumulades són 95.

Malgrat això, la incidència de la malaltia al Vallès Oriental és baixa i està per sota de la mitjana catalana, tot i que el Servei Català de la Salut “s’està preparant per a un possible rebrot”. En aquest sentit, la regió sanitària metropolitana nord ha rebut una injecció d’1,7 milions d’euros per reforçar serveis com l’atenció telemàtica i les visites a domicili.

L’objectiu de Salut, explicava Parellada, és mantenir aquest model d’atenció “sempre que sigui útil i necessari per als professionals i els usuaris”, i mirar de recuperar la normalitat de l’atenció primària al setembre si l’evolució de la pandèmia ho permet.

Més Mossos al Vallès Oriental

El delegat del Govern també ha presentat als alcaldes l’ampliació del cos de Mossos d’Esquadra a la regió metropolitana de Barcelona aquest mateix estiu. “A finals de juliol o principis d’agost s’incorporaran 750 agents més al cos, que arribarà als 17.750 a tot Catalunya”, deia Fernàndez. Tots els nous agents s’incorporaran a les comarques de Barcelona, inclòs el Vallès Oriental, i l’objectiu és que l’any que ve hi hagi una altra ampliació de 750 nous agents.

El Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental es tornarà a reunir la primera quinzena de juliol en una sessió específica sobre educació per abordar la represa del curs escolar al setembre.

Edicions locals