L’AE Ramassà es constitueix oficialment com a una ONG

El club s'ha convertit en el primer i únic club de futbol de l'Espanya en ser una ONG

Esports

L'escola de futbol que té el club a Camerun
L'escola de futbol que té el club a Camerun | AE Ramassà

Alba Cabrera

El 17 de juny, l'Associació Esportiva Ramassà s'ha inscrit oficialment al Registre d'ONGD de Cooperació de Catalunya perquè els projectes del club rebin impulsos importants per continuar treballant amb el futbol com a eina de transformació social. "Ens hem convertit en el primer i únic club de l'Espanya que som una ONG i club de futbol alhora. Aquesta distinció ens permet poder treballar amb més transparència", explica Jordi Grivé, coordinador esportiu del club.
 

A més, el club té la intenció de fer a l'octubre la segona edició de les jornades d'esport i cooperació Goals for Africa. "Les dates potser varien però la idea és fer-ho a la tardor i fer-ho en una única jornada, a diferència de l'any passat que va durar tota una setmana. Som un club peculiar en molts aspectes i això ens permet gaudir més enllà de l’esport", assenyala Grivé.

L'altra aposta del club per la temporada vinent és un nou model d'equip femení. "Fa dos anys que vam començar amb el futbol femení i ara volem organitzar un equip femení integrat per noies refugiades, amb la col·laboració d'entitats i associacions del municipi. Volem que el femení tingui una relació directa amb el que representa el club", argumenta el coordinador esportiu.

L'esport base del club continua essent l'acadèmia que té a Camerun (Àfrica) i seguirà una temporada més perquè els patrocinadors mantenen els ajuts econòmics per poder escolaritzar els infants i portar aigua potable al barri on viuen. "Aquests infants són el nostre planter a i el més important per nosaltres és que puguin continuar formant part del nostre projecte, perquè som un club on volem que la gent es quedi per anar creixent dia rere dia", argumenta Grivé. A més, el sènior masculí de l'AE Ramassà es configura amb l'aportació dels juvenils de la carrera i d'altres futbolistes que provenen d'equips de la comarca.

Objectius esportius

Pel que fa al sènior masculí, el propòsit d'aquesta temporada és aconseguir l'ascens a Tercera Catalana. "Hem treballat per estar a la part alta i ens falta encara el puntet per arribar a l’ascens. La gran majoria de jugadors es mantenen, que provenen de l’Atlètic del Vallès. Vam tenir una empenta d’inici de lliga molt fort. Però no vam ser regulars a la segona fase de la lliga. Confiem perquè estem compenetrats com a equip, ja que no només estem orientats a la competició. Per tant, estem còmodes amb la nostra dinàmica", relata Grivé.

Raúl Vilaseca i David Ramos són els nous entrenadors que completaran el cos tècnic amb Joan Ariza i que aportaran també nous fixatges de jugadors. Ambdós tenen amb experiència al Juvenil del Granollers, a l’Atlètic de Vallès, al Caldes i al Llerona. "Sempre han estat en categories superiors, però ells valoren que al club la paraula projecte té sentit i es fa realitat. Coneixen la comarca i els jugadors, valorem sempre la proximitat. Ells dos són molt amics i van de la mà a tot arreu i la seva relació encaixa molt en l’equip", explica Grivé. Per la seva part, els antics entrenadors es queden al Ramassà amb noves funcions.

 

Edicions locals