La Mitja es prepara per al febrer, tot i que no es descarta un endarreriment

El Tast, a l'octubre, servirà de prova pilot per implantar els protocols sanitaris per a les curses

Esports

La Mitja es manté pel 2021 i el Tast per l'octubre
La Mitja es manté pel 2021 i el Tast per l'octubre | Toni Torrillas

Alba Cabrera

"La volem fer i la farem". De manera contundent, Toni Cornellas, president de l’Associació Esportiva (AE) La Mitja, confirma la celebració de la Mitja Granollers - les Franqueses - la Garriga 2021. "El que encara no podem confirmar és si la mantindrem al febrer o la posposarem a finals d'any, depèn de com evolucioni la situació sanitària", aclareix Cornellas.

L'AE La Mitja manté contactes amb l'Ajuntament de Granollers per saber com es podran aplicar els protocols segons el que aprovi Salut sobre les curses en aquesta fase de represa. "Al ser a l’aire lliure, hi ha menys risc de contagi, però s’ha de valorar encara la quantitat de participants", explica el president.

Com a prova pilot per preparar la Mitja, Cornellas confirma que a l'octubre se celebrarà el Tast de la Mitja, aplicant els protocols nous. "Els corredors hauran de sortir esglaonats en files de cuatre i separats en horitzontal per un metre i mig i dos metres respecte a la fila de darrere, a més d'efectuar la sortida en tandes de 100 persones", puntualitza. L'organització espera que el Tast pugui acollir fins a 1.000 participants, ja que actualment, les autoritats declaren que a la fase de la represa es poden concentrar fins a 800 persones a l'aire lliure i "a l'octubre, és fàcil pensar que aquesta xifra haurà augmentat", declara amb optimisme Cornellas.

També es mantindrà la Mini, ja que el president assegura que sempre és "un éxit total". "Fins ara, fèiem 1.000 dorsals, però haurem d’estar molt atents a l'aforament de participació que indiquin les autoritats, perquè els nens són ells qui participen, però sempre vénen acompanyats de la família".

Des d'ara, l'Associació està treballant amb les federacions catalana i espanyola d'atletisme per coordinar les actuacions als dos punts 'crítics' que pot tenir una cursa: la sortida i els punts d'avituallament. Pel que fa al tret de sortida, Cornellas expressa que s'està debatent entre separar o no els corredors d'elit dels corredors populars per evitar aglomeracions, tot i que tampoc tenen intenció de convertir la carrera en una 'crono', on no es coneixerien els resultats finals fins que l'últim corredor travessés la línia de meta. Respecte als voluntaris que provenen de begudes als participants durant la cursa, Cornellas assenyala la preocupació pel risc que tenen a tenir contacte físic amb els corredors. "Hem d'estudiar si potser posem unes taules on deixar els objectes d'avituallament perquè cada corredor l'agafi amb la mà. Hem de prioritzar la seguretat dels voluntaris", afirma.

Les primeres curses d'atletisme i Trail a Catalunya tenen previst celebrar-se durant aquest estiu. Per això, el president de l'AE la Mitja confia que "per l'octubre, ja haurem vist altres exemples i veurem el que funciona i el que no per aplicar-ho al Tast".

Però també s'ha de preveure un escenari més pessimista. Corbelles comenta que "si s'hagués d'anul·lar el Tast o en el seu moment la Mitja, sabem que això ens generaria pèrdues. Per això, en el cas del Tast es vol que els diners de la inscripció es reorientin en part cap a un vessant solidari". Més enllà de pagar per participar en la cursa, l'AE la Mitja vol que els participants sentin que fan una aportació social i no haver de retornar l'import, amb totes les complicacions que això suposaria per l'organització, que preparen aquest esdeveniment de manera lúdica i no lucrativa.

Balanç de la Mitja 2020

L’edició d’aquest d’any ja està tancada. "Hem quedat molt contents amb el sistema de l’arc d’arribada que vam afegir la videopantalla. També el fet que van entrar dos atletes amb la bandera de la Xina perquè allà estava afectant molt el virus i la gent va aplaudir amb molta solidaritat, tot i que no érem conscients del que anava a venir", adverteix Cornellas. "Igualment, estem satisfets per poder afegir més circuits d’animació durant el corregut. Hi ha un grau de fidelitat d’un 60% de gent que repeteix i el 40% és gent nova. Llavors, hem de reforçar la comunicació pels nous participants, tot i que hem millorat molt. També estem valorant avançar l'horari d'inici de la cursa i fer-la més aviat, perquè així ens ho reclamen els corredors", conclou.

Edicions locals