El nou sènior femení B de l'AEH Les Franqueses: una aposta ferma pel planter

La configuració d'un segon equip de màxima categoria del club pretén donar suport a les jugadores del juvenil

Esports

Nou sènior femení B de l'AEH Les Franqueses que prové del juvenil
Nou sènior femení B de l'AEH Les Franqueses que prové del juvenil | AEH Les Franqueses

Alba Cabrera

“La configuració d'un segon equip de màxima categoria del club pretén donar suport a les jugadores del juvenil, que jugaven a la Lliga Catalana, i volíem mantenir el bloc i assegurar el futur de l’equip”. Així explica Miquel Corbinos, entrenador del nou sènior femení B de l'Associació Esportiva Handbol Les Franqueses. Una nova categoria sènior pel club que vol establir les bases de les jugadores que en un futur pròxim configuraran les files del primer equip.

Tot i tenir el sènior A ja complet amb renovacions i fitxatges, Corbinos aclareix que "a la llarga sí que es podran doblar les posicions. La idea és que el B es consolidi per poder arribar a competir al nivell de l’A i mantenir les jugadores del planter en un escenari on cada vegada és més difícil fitxar i mantenir equips de plantilles llargues. El primer any serà complicat competir, perquè són joves i la diferencia d’edat es notarà, però hi ha moltes ganes perquè les noies seguiran juntes".

A més, el tècnic relata que l'elecció de configurar un nou sènior l'han fet les jugadores, perquè volien mantenir la bona dinàmica de resultats obtinguts com a juvenils i la forta relació que les uneix com a equip.

Aquesta nova aposta del club s'emmarca en la meta general que l'entitat té de fa anys d'invertir en les seccions femenines i per això s'ha adherit -com també ho ha fet el BM Granollers- al Pla D'Igualtat de la Federació Catalana d'Handbol. Tant és així que l'AEH Les Franqueses omple els darrers anys totes les categories femenines des de prebenjamí fins a sènior amb, a part de l'equip màster femení, que ha començat a entrenar a aquest any.

La progressió en el nombre de jugadores ha estat constant les últimes temporades: l'any 2016 en tenia 42, el 2017 va pujar a 56 jugadores, el 2018 n'hi havia 76 i la temporada passada ja arribaven a la xifra de 84 noies, xifra que es vol superar aquesta temporada 2020-2021.

Edicions locals