La multinacional austríaca Alpla compra la històrica Bopla SA

Les dues empreses tenen seu a les Franqueses i es dediquen a la producció d'envasos i la injecció de plàstics

Economia

Bopla SA, a la carretera de Cardedeu
Bopla SA, a la carretera de Cardedeu

La multinacional austríaca Alpla, amb seu al polígon Congost de les Franqueses i dedicada a la producció de sistemes d’envasat, ampolles, tapes, peces modelades per injecció, preformes i tubs, ha adquirit una altra companyia amb seu a les Franqueses, Bopla SA, com a part d’un acord d’actius.

Alpla té la intenció d’utilitzar els coneixements de Bopla en matèria de tecnologies de fabricació d’una sola etapa per ampliar la seva pròpia cartera de productes.

Fundada el 1978, Bopla SA utilitza les tecnologies EBM (modelatge per bufatge d’extrusió) i ISBM (modelat per bufament d’injecció) per produir envasos de plàstic per a clients en els sectors de la cosmètica, la cura personal i la llar.

De fet, Bopla ha implementat una estratègia d’inversió constant que li ha permès disposar d’actius productius d’última tecnologia, fet que possibilita grans produccions en funció de la capacitat del client.

La majoria dels seus clients provenen dels segments del mercat de cosmètics, d’atenció personal i domèstica. La planta de les Franqueses, situada a la carretera de Cardedeu i a tocar de la ronda Nord, ​​compta actualment amb una plantilla de 50 persones, que passen a formar part d’Alpla.

“Bopla està ben situada en les àrees que pertanyen a les línies de negoci bàsiques d’Alpla. També volem aprofitar al màxim els molts anys d’experiència de l’empresa amb processos de fabricació d’un sol pas per ampliar la nostra cartera ”, afirma Marc de Voogd, director general d’Alpla a França, Espanya i Portugal.

De fet, Alpla ja té una planta de producció a les Franqueses des del 1990, al Camí Antic de Vic, un fet que beneficiarà la integració de les dues empreses. Cap de les dues no ha fet públic el preu de l’operació.

Edicions locals