La PAH reclama que es mantingui la suspensió dels desnonaments

Desenes de persones es concentren a les portes dels Jutjats de Granollers

Societat

Concentració a les portes dels Jutjats de Granollers I Foto: Xavier Solanas
Concentració a les portes dels Jutjats de Granollers I Foto: Xavier Solanas

Desenes de persones s'han concentrat aquest matí de dijous davant les portes dels Jutjats de Granollers en una acció coordinada per la PAH de tot Catalunya per exigir que continuï la suspensió dels desnonaments, vigent des de l'aplicació de l'estat d'alarma.

Els concetrats, procedents de les PAH de Granollers, Cardedeu, el Baix Montseny i la Vall del Tenes, reclamen que continuï la suspensió de desnonaments perquè "s'ha demostrat que es poden aturar els desnonaments si es vol; perquè l'emergència de virus continua i l'habitatge és la primera línia de defensa; i perquè no és legítim cap desnonament sense alternativa habitacional".

La PAH exigeix al govern espanyol un decret que inclogui la pròrroga de la moratòria hipotecària i la suspensió de qualsevol desnonament a famílies vulnerables -ja sigui per impagament de la hipoteca, de lloguer o ocupació- promogut per grans tenidors, bancs i fons voltor. El decret també hauria d'incloure l'obligatorietat de renovar els lloguers socials firmats amb entitats financeres i fons d'inversió per a famílies vulnerables.

Alhora, exigeix a la Generalitat que vigili pel "correcte" compliment de la llei 24/2015, que permet mobilitzar pisos buits de bancs i fons voltor per destinar-los a lloguers socials. "Tenim eines, no hi ha excuses", assenyalen des de la plataforma. D'altra banda, exigeixen als ajuntaments que també estiguin vigilants i proactius i interposin les sancions "màximes".

Edicions locals