Colomé es desmarca del suport del regidor d'Educació a l'escola Camins

El regidor d'Educació, José Antonio Aguilera (PSC), es va comprometre a respectar la decisió dels claustres

Societat

Colomé es desmarca del suport del regidor d'Educació a l'escola Camins
Colomé es desmarca del suport del regidor d'Educació a l'escola Camins

L'alcalde Francesc Colomé (JxLF) s'ha desmarcat del suport que el regidor d'Educació, José Antonio Aguilera (PSC), va donar la setmana passada a la decisió del claustre de l'escola Camins de no obrir les portes del centre educatiu a partir de dilluns per "falta de seguretat".

El claustre, amb el suport de tots els representants de la comunitat educativa (pares i mares, mestres, AMPA, personal no docent i Ajuntament), va acordar ​no obrir el centre aquest mes de juny perquè, segons asseguren, "no estem en una fase de desescalada que garanteixi plenament la seguretat de la comunitat educativa que assisteix al centre". 

Colomé ha matisat que "el suport de l'Ajuntament a aquesta decisió l'ha expressat el regidor d'Educació, no l'alcalde". Aguilera, per la seva banda, ha decidit respectar la decisió de cada claustre sobre la reobertura de centres al juny. De fet, altres escoles de la comarca i del municipi, com l'Escola Colors, de Bellavista, també han expressat preocupació pel pla de reobertura d'escoles que ha proposat el Departament d'Educació.

El director general de Centres Públics de la Generalitat, Josep González Cambray, ha explicat que fins a dia d'avui ja s'han obert més de 1.200 centres educatius a Catalunya i que pràcticament no hi ha hagut cap incidència. "Si obrim les escoles i els instituts és perquè tenim la pràctica seguretat que no hi ha perill, tot i que el risc mai pot ser zero", indicava.

Cambray recordava que les escoles i els instituts són un servei públic i que, com a tal, "han de garantir els finals d'etapa i el servei a les famílies que no poden conciliar la vida professional amb la familiar". En aquest sentit, afegia, "tot l'ensenyament obligatori obrirà segur a partir de dilluns seguint tots els criteris sanitaris necessaris".

Edicions locals