Un ascensor connectarà el passeig Andalusia amb el carrer Navarra a Bellavista

El projecte, amb un pressupost de 350.000 euros, estarà finançat al 50% per la Generalitat

Societat

Actualment unes escales salven el desnivell de 10,5 metres entre els dos carrers
Actualment unes escales salven el desnivell de 10,5 metres entre els dos carrers

L’Ajuntament impulsa la redacció del projecte executiu per a la instal·lació d’un ascensor a la plaça dels Països Catalans que connecti el passeig Andalusia amb el carrer Navarra, entre els quals hi ha un desnivell de 10,5 metres. Aquesta és una de les inversions principals de l'Ajuntament aquest any. La licitació de l'obra va quedar aturada a l'abril arran de l'estat d'alarma.

Amb aquesta actuació es pretén millorar la mobilitat a les Franqueses i ampliar els itineraris accessibles per a vianants. El projecte recollirà la connexió d’una de les artèries més importants de Bellavista, el passeig Andalusia, amb una zona d’equipaments públics: el Centre Cultural de Bellavista, la Biblioteca Municipal de Bellavista, l’Escola Bellavista-Joan Camps i Giró, l’IES Lauro i la Zona Esportiva de Bellavista.

Es preveu que l'actuació tingui un cost aproximat de 350.000 euros, el 50% dels quals finançarà la Generalitat a  través del Pla de Barris de Bellavista, un projecte que va iniciar-se el 2010 i que finalitzarà al desembre del 2020.

El consistori preveu realitzar l’actuació durant els propers mesos per donar solució a l’important desnivell existent entre el passeig Andalusia i el carrer Navarra, 10,5 m d’alçada, salvat per un talús d’un pendent mitjà del 40%. En alguns punts aquest pendent es resol amb talús vegetal, i en els punts més inclinats, amb un mur de rocalla. A més, per accedir al carrer Navarra des del paseig Andalusia hi ha unes escales que cobreixen el desnivell a l’alçada del carrer Orient.

Edicions locals