El ple tomba una moció per mantenir els herbassars al verd urbà

IEC defensava que els espais verds sense segar tenen un alt valor i potencial ecològic

Societat, Política

El ple tomba una moció per mantenir els herbassars al verd urbà
El ple tomba una moció per mantenir els herbassars al verd urbà

El ple va tombar dijous una moció del grup municipal d’IEC en què demanava reconèixer els herbassars i reservar els espais verds sense segar. Els text recordava que els herbassars tenen valor i potencial ecològic perquè són reservoris de biodiversitat i proveïdors de serveis ecosistèmics: “als espais naturals i seminaturals com a hàbitats d’alt valor ecològic, i a les ciutats com a autèntiques taques de vida amb alt valor ecològic i social”.

Per això, IEC proposava fer un “canvi de paradigma” en la concepció del verd urbà, vores de camins i carreteres, per reconèixer els herbassars. “La substitució de gespes per herbassars redueix considerablement l’ús d’aigua, mentre que permetre la dinàmica natural i l’establiment d’aquestes comunitats també redueix l’ús d’herbicides i el cost de la gestió”. Això suposaria, segons la moció, una gestió més racional dels recursos i més coherent amb el context de crisi ecològica, crisi econòmica i emergència climàtica.

Imma Ortega, d’IEC, defensava que “els herbassars no són males herbes, sinó una baula més de la cadena de naturalització”, mentre que Juan Antonio Corchado (PSC) es mostrava partidari de “mantenir les herbes en zones protegides, no als marges de les carreteres, on pot ser perillós”. Amador Doncel, de Cs, apuntava que “cal trobar un equilibri entre els herbassars i la seguretat, entre l’estètica i la sostenibilitat”.

La proposta va ser rebutjada per la majoria de l’equip de govern (JxLF i PSC) i només va rebre els vots a favor d’IEC, Cs i Sal-CUP.

Edicions locals