L'Ajuntament reclama un IVA reduït per als serveis vinculats a l'esport

La proposta, de JxLF, reclama reduir al 10% l'IVA esportiu i al 4% en els casos de prescripció mèdica

Política, Esports

L'Ajuntament reclama un IVA reduït per als serveis vinculats a l'esport
L'Ajuntament reclama un IVA reduït per als serveis vinculats a l'esport

L’Ajuntament de les Franqueses instarà el Govern de l’Estat a modificar la llei de l’IVA per reduir del 21% al 10% l’impost en la prestació de serveis vinculats amb la pràctica d’activitat física i esportiva.

També demanarà que es creï alhora un nou IVA hiperreduït del 4% aplicable a la prestació de serveis vinculats amb la pràctica d’activitat física i esportiva en centres esportius tant públics com privats adreçats a persones amb prescripció mèdica específica feta des dels centres d’atenció primària.

Així ho va aprovar el ple dijous amb els vots a favor de JxLF i IEC, els contraris de PSC i Sal-CUP i l’abstenció de Cs. Montse Vila, regidora d’Esports (JxLF) va defensar la proposta de reducció de l’IVA per a les activitats esportives, mentre que el portaveu del PSC i company a l’equip de govern, Juan Antonio Corchado, assegurava que “hi ha altres mesures per incentivar l’esport”. Corchado qualificava la proposta de “brindis al sol, ja que no té cap recorregut legislatiu”, deia.

Amador Doncel, de Cs, demanava circuits esportius a l’aire lliure per fomentar la pràctica esportiva, i Maria Forns, de Sal-CUP, carregava contra els preus dels equipaments esportius sota concessió. “Els preus públics són un impediment per a la pràctica esportiva, sobretot en edat escolar”, deia. “Cal intervenir en aquests preus públics: això sí que és competència municipal i no el text de la moció”.

Edicions locals