Les Franqueses, declarat pel ple municipi feminista

El PSC, encarregat de la regidoria de Feminisme i Igualtat, considera que la proposta és 'populista'

Societat, Política

Marxa del 8 de març per Corró d'Avall I Foto: Associació Mirall
Marxa del 8 de març per Corró d'Avall I Foto: Associació Mirall

El ple de l’Ajuntament va aprovar dijous declarar les Franqueses del Vallès com a municipi feminista, adherir-se a la Carta Europea per a la Igualtat de Dones i Homes a la Vida Local i sumar-se al Decàleg per a la construcció de ciutats feministes elaborat per les alcaldesses del Baix Llobregat, el Centre d’Estudis Comarcals i el Consell de les dones del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

L’objectiu és implementar progressivament les mesures que es proposen en el decàleg, dedicant-hi els recursos necessaris per fer efectives les polítiques feministes i d’equitat, així com continuar fent visible el compromís de suport municipal amb les demandes del moviment feminista i incrementar els recursos i els serveis públics relacionats amb la sanitat, els serveis socials i l’atenció a les dones i a la infància.

La proposta, d’IEC, no va comptar amb el suport del PSC, encarregat de la regidoria de Feminisme i Igualtat. “És una proposta populista i demagògica”, deia la regidora Marta Reche. “Som feministes i treballem per la igualtat, però no es pot començar la casa per la teulada”, afegia.

Imma Ortega, d’IEC, valorava la feina de l’Ajuntament en la lluita a favor de la igualtat i assegurava que la proposta “no és per jutjar què fa l’Ajuntament, sinó per sumar més”. La proposta va comptar amb els vots a favor d’IEC, Cs i Sal-CUP, els contraris del PSC i l’abstenció de JxLF.

Edicions locals