Declaració institucional de suport als treballadors de Nissan

Sal-CUP se'n desmarca i assegura que 'amb la solidaritat no n'hi ha prou'

Política

Montse Vila (JxLF), Rafa Bernabé (IEC), Amador Doncel (Cs) i Juan Antonio Corchado (PSC)
Montse Vila (JxLF), Rafa Bernabé (IEC), Amador Doncel (Cs) i Juan Antonio Corchado (PSC)

Els portaveus dels grups municipals de JxLF, PSC, IEC i Cs han signat una declaració institucional de suport als treballadors de l'empresa Nissan que des del 4 de maig es troben en vaga indefinida per la incertesa a què s’enfronten davant el possible cessament de l’activitat industrial de Nissan als centres de treball de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca. El text també es presentarà com a moció a la propera junta de portaveus.

Els signants insten el Govern de la Generalitat i el Govern espanyol a promoure "totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan perquè mantingui actives les plantes de fabricació i l’ocupació que en depèn". També observen amb preocupació les conseqüències que el tancament de les plantes pot suposar per al conjunt de proveïdores i empreses auxiliars que treballen per a Nissan, i que afecta més de 20.000 treballadors a Catalunya.

Els quatre grups també manifesten que "el sector de l’automoció és un motor important de l’economia, amb teixit industrial que genera riquesa i dóna feina a centenars de milers de treballadors i treballadores a Catalunya". Per tot això insten la direcció de Nissan a replantejar-se les seves decisions i exigeixen ​​una solució que permeti el manteniment de l’ocupació, tant directa com indirecta, del conjunt de treballadors, "ateses les enormes conseqüències socials que pot tenir al territori".

Sal-CUP se'n desmarca

El grup municipal de Sal-CUP, per la seva banda, ha expressat la seva "solidaritat" amb els treballadors de Nissan i de totes les empreses que resultaran perjudicades pel tancament.

Tot això, el grup no ha signat la declaració en considerar que és "hipòcrita" i "irresponsable". D'una banda retreu que el text no es debatés i votés en el ple de dijous, "on hi hauríem votat a favor malgrat alguns punts de discrepància", i d'una altra considera que la declaració "no ajuda a identificar i resoldre el problema real: un model econòmic caduc i un sector de l’automoció insostenible".

"Cal buscar solucions que no siguin pedaços", asseguren. "Planificar seriosament i de manera urgent l’economia del país —i això inclou el nostre municipi— i apostar per un nou model productiu arrelat al territori, centrant els esforços en la indústria ecològica i de tecnologies punteres", apunten.

Edicions locals